Zorg: cliëntondersteuners van start

In de gemeente Opsterland wordt met vrijwillige cliëntondersteuners gewerkt. Deze cliëntondersteuners zijn er om mensen te helpen bij bijvoorbeeld de aanvraag van een scootmobiel en ook kunnen ze aansluiten bij bijvoorbeeld ‘keukentafelgesprekken’. In Opsterland hebben woensdag 14 september 6 cliëntondersteuners een certificaat ontvangen. Ze hebben een opleiding gevolgd bij Zorgbelang Friesland en zijn onafhankelijk.

Een cliëntondersteuner kun je op verzoek toegewezen krijgen als je je meldt bij het WMO-loket.

Lieuwe Bruinsma (Bakkeveen) is 1 van de 6 cliëntondersteuners (rechts op de foto).

Klik hier voor  interview Omrop Fryslan

Geplaatst in: Bakkeveen, Verzorging

3 reacties op “Zorg: cliëntondersteuners van start

 1. ytsje Wilstra zegt:

  lijkt mij heel handig want ik heb net een keukentafel gesprek gehad en de aanvraag is afgewezen maar ik ben het er niet mee eens en de uitspraak viel mij zwaar op de maag. Hoe kom ik aan een ondersteuner?

  • AH zegt:

   Goedemorgen Ytsje,

   Heb je een rechtsbijstand verzekering. Deze heb ik ingeschakeld, en gelijk gekregen.
   Het is wel een heel uitgekleed budget, maar in ieder geval is er nog iets van beloning voor het extra werk wat ik doe. Als je meer vragen hebt, kan ik je persoonlijk toelichten.
   Groet AH

 2. Trienke zegt:

  Staat in de tekst :WMO loket

Geef een reactie