Nierstichting: collecte

Geef aan de collectant in de collecte week van 18 t/m 24 september

Maak de wereld van Fabian weer groot
Een dialyseapparaat is groots. Het houdt nierpatiënten zoals Fabian in leven. Maar je zult er maar aan vastzitten. 40 uur per week. Dat is zwaar en maakt je wereld heel klein. Daarom heeft de Nierstichting grote ambities. Wij maken de kunstnier klein. En we krijgen nierziekten klein.

De ongezouten waarheid
Nederlanders eten gemiddeld 1 kilo zout per jaar te veel. Dat is de ongezouten waarheid. Nederlanders weten wel dat te veel zout slecht is, maar denken vooral dat een ander te veel zout eet. Om dit te veranderen lanceerde de Nierstichting de  Zoutmeter.com. Die laat op basis van enkele vragen zien, hoeveel zout je eet en hoe je dat vermindert. Als iedereen in Nederland 3 gram zout per dag minder eet, scheelt dat jaarlijks 1.500 sterfgevallen.

Geef aan de collectant of doneer via sms
Elke bijdrage, hoe klein ook, maakt de wereld van nierpatiënten weer groot. Dat laten we zien tijdens de campagne in aanloop naar de collecteweek (18 tot en met 24 september). En we roepen op: ‘Sms ‘nier’ naar 4333 of geef aan de collectant’.

Alvast bedankt namens de afdeling Bakkeveen

Johanna Ekas, Marielle van Aalst, Geert Louwes

Geplaatst in: Oproepen

Geef een reactie