Bezoek de survivalrun !

Zaterdag 10 september is de GIANT Survivalrun: de 4e aflevering.
GIANT” is de merknaam van de knikladers van hoofdsponsor Veenstra mechanisatie uit Bakkeveen.

Deelnemers
1000 deelnemers proberen het parcours zo snel mogelijk te bedwingen. Het parcours heeft een lengte van 6 km met 24 hindernissen of 8,5 km met 34 hindernissen. Start en finish zijn op het terrein van zwembad Dúndelle. Het terrein van de Survivalclub aan de Slotsingel en de vaart spelen onderweg een prominente rol.

De jeugd start om precies 10 uur. Daarna start elke 5 minuten een groep van ca 15 personen. Dit gaat door tot iets na 14 uur. De snelste (jeugd)lopers doen de 6 km in ca een half uur! Recreanten die voor de langste afstand gekozen hebben maken er soms wel een uitputtingsslag van in 2 uren. Heel duidelijk zie je het verschil in mate van getraindheid !

Publiek
Voor publiek is het heel indrukwekkend, vermakelijk en soms triest om de inspanningen van de deelnemers te volgen. Vele goed getrainde personen schieten over en door de hindernissen alsof het geen moeite kost; de wat minder getrainden voeren een echte strijd met zichzelf: worstelend en klauterend centimeter voor centimeter over de hindernissen.

Je kunt de deelnemers goed volgen. Bij de start zijn parcourskaartjes verkrijgbaar. Je kunt dan op de fiets dichtbij veel hindernissen komen.
Wandelend kun je overal langs. Volg de rood-witte linten die ook door de deelnemers gevolgd worden (maar geef de deelnemers wel de ruimte). Bij Dundelle zijn rond het zwembad bij de grote eindhindernis vele zitjes ingericht om het grote eindspektakel goed te kunnen volgen.  Dus van 10 tot ca 15:00 uur.

meer info: www.survivalrunbakkeveen.nl

 

 

 

 

Geplaatst in: Algemeen

Geef een reactie