4e Northern Prog Festival Siegerswoude

4e Northern Prog Festival Siegerswoude

Op zaterdag 5 november a.s. vindt het derde Northern Prog Festival plaats in de Uthof Siegerswoude.

Het NPF is een muziekfestival voor de liefhebbers van progressieve rock muziek, zoals de symfonische rock, de prog-metal en neo-prog. Dit sub genre kent wereldwijd veel aanhangers en in Nederland zijn een aantal grote en kleinere zalen en festivals helemaal gericht op deze doelgroep. Het NPF is de voortzetting van het ProgFarm festival wat 15 jaar lang in Bakkeveen werd georganiseerd en is het enige festival in zijn soort in Noord-Nederland.

Elk jaar vult de Uthof in Siegerswoude zich met zo’n 150 tot 200 muziekliefhebbers uit binnen- én buitenland en is er naast de muziek van 5 bands ook de mogelijkheid om bij de diverse stands CD’s en andere merchandise te bemachtigen. Het festival begint om 15.00 uur (deuren open vanaf 14.00 uur) en gaat door tot in de kleine uurtjes.

De band Picklelegaz uit Vlaardingen opent het festival. Deze vriendenband bestaat al sinds 1988 en nog steeds weten ze elk optreden tot een feestje te maken.

De organiserende band Leap Day zal als tweede act spelen. Inmiddels zijn deze Friezen opgeklommen tot de top van de Nederlandse progrock wereld en met hun laatste CD’s (From The Days Of Deucalion, Chapter 1 & 2) zijn ze ook internationaal definitief doorgebroken.

De derde band die je kan beluisteren is Unkh uit Schijndel. Deze 4-mans formatie is aan een tweede leven begonnen. Ooit begonnen in 1991, gestopt en in 2006 de draad weer opgepakt wat resulteerde in hun eerste en nog steeds enige CD genaamd Traveller (2014).

Hierna zal Ricocher het podium betreden. Ricocher was enige jaren geleden een begrip bij het progressieve rock publiek in binnen- en buitenland. Tijdens de vele optredens (o.a. Bospop, Paradiso, 013, buitenlandse optredens in Mexico, Zweden, Engeland, Frankrijk en Duitsland) heeft Ricocher’s muziek vele harten veroverd, vooral door de toegankelijkheid van de nummers. In 2007 is de band gestopt, maar nu zijn ze weer back in town met een reünie concert op het NPF.

Als laatste band en hoofd act van de dag zal de formatie X-Panda uit Estland optreden. Als ze in Nederland komen, nemen ze hun gloednieuwe CD Reflections mee. Hun 1e album (Flight Of Fancy) was direct een wereldwijde hit! Allemaal afgestudeerde conservatorium muzikanten die hun progressieve metal omlijsten met de symfonische muziek van een echt orkest of met de prachtige klanken van een groot koor, allemaal even smaakvol! Hoewel ze het orkest en het koor thuis zullen laten, zal de muziek er niet minder fraai om zijn.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal (€25) en via www.leapday.nl/news in de voorverkoop (€20)

Geplaatst in: Evenementen

Geef een reactie