Zaterdag: Willedei Wijnjewoude

Op 3 september is het voor de 13de keer Willedei yn Wynjewâld.

Een gezellig straatfestival wat plaatsvindt in het centrum van het dorp. Vanaf 5 podia, verspreid over het dorp, treden artiesten op  met verschillende genres muziek. We verwachten o.a. Adri de Boer, Blowing Away, Inez Timmer, de Fries band Helder en de 3 koppige top 100 band Oerstjoer.

De Willedei wordt in De Swingel afgesloten met een optreden van Johannes Rypma en zijn band The Bounty Hunters , met  als klap op de vuurpijl weer het optreden van Jelle B.
Net als vorig jaar verwachten we spektakel in de Swingel.

De start van de Willedei is om 15.00 uur bij de muziekkoepel aan de Merkebuorren. Op dat moment wordt onze nieuwe muziekkoepel geopend door burgemeester Ellen van Selm, gevolgd door een verrassend optreden van theatergroep Acta.
Op muzikale wijze wordt daarmee ook het startsein gegeven voor de Willedei.

Bijzonder is dat de Willedei dit jaar samenvalt met de feestelijke opening van de gebiedsontwikkeling van de N381. In dit programma is rekening gehouden met de activiteiten op de Willedei.

De  uitgezette fietstochten vanuit de Provincie,  hebben een stempelpost bij de nieuwe muziekkoepel en de oldtimers met de genodigden vanuit de N381 zijn rond 14.45 uur in Wijnjewoude om de opening van de koepel bij te wonen. Deze bezoekers hebben daarna de mogelijkheid om mee te genieten van alle activiteiten op dit straatfestival.

Bezoekers van de Willedei kunnen de “oldtimer pronkstukken” bewonderen.

Op de gezellige markt/braderie aan de Merkebuorren en de Meester Geertswei vindt u een breed scala aan producten en diensten.

Verschillende bedrijven laten zien wat ze voor u kunnen betekenen en de dorpscoöperatie WEN komt met veel “energie”. Veel  verenigingen zijn paraat en daarnaast zijn er veel leuke hobby artikelen te koop. Het bekende museumwinkeltje  aan de Merkebuorren heeft op deze dag  haar deuren open en overheerlijke snoep te koop.

De palingrokers houden weer hun kampioenschap van de Willedei en op de Loksleane is te zien wat ze daar allemaal voor moeten doen.

Bij de stand van de Stichting Willedei Wynjewald zijn de programmaboekjes te koop en is de overheerlijke Willedeicake en Willedeikoeke te koop . De cake en koeke is speciaal voor de Willedei weer gebakken door bakkerij van der Molen.  Deze is in alle vestigingen van de bakkerij te koop en 10% van de opbrengst komt ten goede aan de Stichting Willedei.

Op meerdere plekken in het dorp zijn horecapunten en gelegenheden waar u een hapje kunt eten.

Een straatfestival, met activiteiten voor jong en oud en gratis entree.

Voor vragen kunt u mailen naar [email protected] of bellen 06-51070901.

 

 

Geplaatst in: Evenementen

Geef een reactie