Vlooienmarkt 13 augustus 2016

Vlooienmarkt Bakkeveen week-op-week. Vanwege het DODOfestival op 19 en 20 augustus zijn de terreinen èn de meeste medewerkers van de vlooienmarkt op deze 3e zaterdag van augustus niet beschikbaar. Daarom de markt maar 1 week naar voren gehaald en dat resulteerde erin dat er op 2 opeenvolgende weekends vlooienmarkt was.

Op de 2e markt werd een beduidend kleiner aantal standhouders verwacht. Het bleek ca 80% van de markt van voorgaande week te zijn geweest. Meer dan verwacht. Dit geldt voor aantal standhouders als publiek. We kregen vele meldingen van goede verkopen. Deze markt verschenen 517 standhouders en een week eerder 612. ’s Ochtends om 4 uur waren er al 24 standhouders aanwezig: dat is gewoon zonde van de nachtrust. Als standhouder moet je toch uitgeslapen zijn …..? Het eerste kopers-publiek komt rond zonsopgang en dat is rond half augustus pas tegen 6 uur.

Het hele jaar worstelen we met de beschikbaarheid van de terreinen: de verharde terreinen die in het kader van het project Dúnsân worden verbouwd en de parkeerweilanden die geteisterd worden door overvloedige regenval. Sinds het begin van de parkeerfaciliteiten in 2004 is dit (en zeker in deze mate) nog nooit voorgekomen. Een bijzonder jaar …..

Het project Dúnsân is grotendeels klaar. Blijven we zitten met de vele regen en de weinige zonnige dagen dat de grasvelden echt eens op kunnen drogen. Diverse maatregelen zijn al genomen om de waterafvoer te verbeteren: slootjes schoonmaken, waterafvoerbuizen en -buisjes leggen en als laatste verticaal draineren of te wel gaatjes prikken (voor een klein deel van de velden). De grasvelden waren de laatste week natter dan bij voorgaande markt. Maar voor standhouders konden we ongeveer dezelfde oppervlakte weer gebruiken door het gaatjes prikken.

De grote toestroom parkeerders kon met de nodige improvisatie maar net verwerkt worden. Er zijn 5 auto’s blijven steken: zij reden een rondje over een door de nattigheid niet gebruikt deel van het terrein.

Gedurende de ochtend bleef het gelukkig droog. De motregen kwam in Bakkeveen pas in de loop van de middag. Zelfs was er ’s ochtends nog even zon. Bij temperaturen van tussen de 15 en 19 graden is alles verder goed verlopen en vele standhouders en bezoekers zijn goed gemutst weer vertrokken. Wel wat later dan normaal, maar dat kwam omdat het druk was. Hoewel langzaam, komt een steeds groter aantal bezoekers en standhouders erachter dat men het centrum vanwege files beter kan omzeilen en via een klein ommetje Bakkeveen sneller kan verlaten.

Volgende markt zaterdag 3 september. Hopelijk vele dagen droog weer, zodat alles weer bij het oude is.

Wegens afwezigheid van onze fotograaf zijn er nauwelijks foto’s gemaakt. We hebben er een paar en daarnaast een aantal geleend van www.flitsnieuws.nl/2016/08/13/gezellige-drukte-op-vlooienmarkt-bakkeveen/

 

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2016

Geef een reactie