Ballonvaart NIET woensdagavond

[update 17:45 uur]
Ballonvaart gaat vanavond, woensdagavond niet door. Het waait vanavond nog lang te hard. Daarnaast zou de ballon richting Assen varen en vlakbij Assen is het erg moeilijk een geschikte landingsplek te vinden. Eerder landen kan wel, maar dan wordt de tocht te kort. Alles opgeteld: uitstel.
Eerstvolgende data voor de ballonvaarder zijn donderdag 14 juli, zondag 17 juli en zondag 24 juli. Hopelijk dan beter weer. Donderdag 14 juli is overigens een reserve datum voor een ballonvaart die voor morgenavond op de planning staat. Dus als die morgenavond niet doorgaat, dan valt de 14e weer af.
Eventueel splitsen we de groep in 2 groepen als dat planningstechnisch beter uitkomt.
[einde update]

 

[update 15 uur]
Het wordt spannend of de ballonvaart vanavond door kan gaan. Volgens de laatste info gaat de wind er vanavond nauwelijks uit. Daarom moeten we de weersverwachting van 17 uur afwachten alvorens de go/nogo kan worden gegeven. Dus om 17 uur nadere info.
[einde update]

 

De gezamenlijke ballonvaart van zondagavond 26 juni valt waarschijnlijk uiteen in 3 delen.

Zondagavond 26 juni is vanwege de stevige wind slechts 1 ballon met 6 personen opgestegen en veilig (en mooi) geland in Zeijen (nabij Assen).

Maandagavond 4 juli was er 1 ballon van 6 personen beschikbaar. Deze is opgestegen op een weiland in de hoek Weverswal/Slotsingel te Bakkeveen en geland vlakbij het centrum van Oldeberkoop.

De 11 resterende personen zullen vanavond, woensdag 6 juli opstijgen. Dat is dan het derde (en grootste) deel.

Helaas geen telefonisch contact met de ballonvaarder (Dijkstra uit Nietap) kunnen krijgen, maar ik ga ervan uit dat de wind voldoende gaat liggen vanavond.

Verzamelen op 19:15 uur bij terras café De Brink. De wind zit in NoordWestelijke hoek, dus opstijgen ergens tussen Wijnjewoude en Siegerswoude.

Blijf deze pagina volgen voor het laatste nieuws….

 

Geplaatst in: Ballonvaarten

Geef een reactie