Vlooienmarkt zaterdag 18 juni

Morgen, zaterdag 18 juni is het weer vlooienmarkt in Bakkeveen.

Er zijn enkele aandachtspunten voor standhouders en bezoekers:

Samengevat: rij zoveel mogelijk via de oostzijde Bakkeveen binnen. Kom je vanaf de A7 / Drachten/Ureterp volg dan in Siegerswoude omleidingsroute “3” richting Een/Zevenhuizen. We verwachten dat de volgende markt van 2 juli alle verbindingen al dan niet provisorisch weer hersteld zijn.

De details:

 1. De Mjumsterwei (=de doorgaande weg met aan weerszijden de vlooienmarktterreinen) is opgebroken. Dit over een lengte van  dik 100 meter. In het kader van het Dúnsân project komen hier klinkers in. De wat slappe ondergrond is afgelopen week weggegraven en momenteel stort men een deel weer vol met gemalen puin. Hierdoor kunnen alle terreinen weer bereikt worden met 1 beperking.
  1. Verkeer vanaf centrum Bakkeveen kan de verharde parkeerterreinen bereiken en ook het eerste weiland (maar niet doorrijden naar het 2e weiland)
  2. Verkeer vanaf Zevenhuizen/ Een/ Allardsoog (dus vanaf het oosten) kan het grote weiland bereiken, maar niet doorrijden naar de verharde parkeerterreinen.
  3. Voetgangers kunnen wel oversteken. Daartoe maakt de aannemer vanmiddag nog een zandbaan met rijplaten.
 2. Advies op basis van bovenstaande: volg in Siegerswoude omleiding nr. 3. Dat is bijna 2 km om, maar dan kom je op het grote parkeerweiland, waar ook standhouders komen te staan. Nader Bakkeveen dus over de Mjumsterwei vanuit de oostkant.
 3. De vele regen.
  De weilanden kunnen er redelijk goed tegen. Naar schatting 80% kan gebruikt worden. Na de buien van vanmiddag schijnt de zon nu en tot morgenochtend zal het naar verwachting droog blijven. Voor de markt half juni (is meestal geen drukke markt) is dat meer dan voldoende. Wel is het markt-strook richting dorp (tussen voetpad en de straat) te nat. Dat betekent standhouders aan 1 zijde (net als na de hoosbui van 4 juni).
 4. De verharde terreinen kunnen nu via een 2e ingang worden bereikt: dit is een weggetje met klinkerbestrating.
 5. Het Dúnsân-project nadert nu zijn voltooiing. Alle asfalt wat weg zou volgens de planning is nu weg: het in nu alleen nog maar opbouwen en klinkers leggen. Het eind is in zicht.
Geplaatst in: vlooienmarkt_2016

2 reacties op “Vlooienmarkt zaterdag 18 juni

 1. seppe zegt:

  ik ben vanochtend op de rommelmarkt mijn telefoon verloren. het is een oranje microsoft telefoon, met een groot scherm. voor de eerlijke vinder is er een beloning. graag bellen met 0516-541333

Geef een reactie