Avond-4-daagse 2016 dag 2

Donderdag 9 juni liepen de routes in westelijke richting. Het eerste deel was door de bossen van Landgoed De Slotplaats van NatuurMonumenten. De 5 km nam de “binnenbocht” en liep daarna via de (bijna) kortste route naar camping Ikeleane. Hier was de traktatie en veel speelgenot voor deze jonge kinderen van de 5 km. De 10 km liep alsmaar de Zwarte Singel ( voor de kenners ) rechtdoor tot in het weiland. De slootpassage was voor sommigen toch wat lastiger dan gedacht. Dus voor de vrijdagavond een extra bruggetje geregeld voor een sloot. Blijft er vrijdagavond 1 klein ondiep slootje over zonder bruggetje (en 3 bruggetjes, waarvan 1 grote).

Vervolgens heeft de 10 km de Duurswouderheide bezocht incl. de uitkijkheuvel. De traktatie was nabij de voormalige werkschuur van Staatbosbeheer. Via Hepkemapaad kwam de 10 km ook bij camping Ikeleane. Via een stukje weiland en zandweg kwam men uit op fietspad van Wijnjewoude naar Bakkeveen en liep men zo naar de finish.

Deze avond hebben we over particulier terrein gelopen van Fam. A. Kist, T. Kiers, W. Kok en E. Boersen.

Zoals gebruikelijk waren er de 2e avond iets minder wandelaars. De eerste dag ruim 1400, deze avond bijna 1400. Het weer was vergelijkbaar met het weer van de voorgaande avond. Lekker wandelweer dus.

Vrijdagavond richting Waskemeer en Mandefjild met ca 10 particuliere landeigenaren.

Op www.bakkeveen.nl/route vind je tijdens de tocht zelf de routekaartjes (plaatje en dynamisch).

Heb je nog leuke foto’s van de avondvierdaagse gemaakt, dan kun je deze insturen en dan zullen wij deze plaatsen op deze website. (klik hier voor het contactformulier)

Hieronder een foto-impressie. ( foto’s gemaakt door: Martijn van der Vaart )

Geplaatst in: Avondvierdaagse

Geef een reactie