Vlooienmarkt 21 mei 2016

Het zou weer warm weer worden op deze 21e mei 2016. Dat gebeurde niet helemaal. Maximaal zo’n 20 graden en steeds bewolkt. Ook viel er af en toe een beetje regen. Vooral de regen van even voor 7 uur was redelijk intens: dat deed de standhouders mooi even in de auto zitten. De paar 100 bezoekers zochten ook een plekje om te schuilen voor de regen.

Het was vooraf de vraag hoeveel standhouders er zouden komen. er was net het Pinksterweekend achter de rug met vrijwel overal vlooienmarkten. Was iedereen er even flauw van? Er was inderdaad een behoorlijk aantal standhouders minder dan 2 weken eerder: toen 743 en nu 463. In verhouding was er ongeveer evenveel publiek als 2 weken eerder.

De werkzaamheden op het verharde parkeerterrein zijn nog steeds niet klaar. Deze keer verwachtten wel al behoorlijk minder standhouders: de delen van het terrein waar later gras wordt ingezaaid (en nu dus zwarte grond zijn) zijn deze markt niet gebruikt. Op 4 juni (=de volgende markt) zullen alle klinkers er vrijwel in liggen. Dan is het nog de beurt aan de doorgaande straat: asfalt eruit en binnen een maand helemaal beklinkerd. In de tussentijd kan de vlooienmarkt er wel gebruik van maken, dus geen wezenlijke hinder bij de volgende markten.

Tegen half 12 en later om half 1 waren er weer wat regendruppels. Dit deed de standhouders snel inpakken. Maar de regen viel geweldig mee. En en compliment voor de standhouders deze keer: vrijwel alle restanten zijn weer mee teruggenomen naar huis. Een stuk beter dan vorige keer.

Volgende markt zaterdagochtend 4 juni.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2016

Geef een reactie