Basisscholen Wandelen Voor Water

Woensdag 11 mei, hebben de kinderen van de basisscholen gewandeld voor water. Tijdens Wandelen voor Water lopen Nederlandse kinderen 6 kilometer met 6 liter water op hun rug. ( De kinderen uit de hoogste groepen lopen met 6 en de laagste groepen met 1,5 liter) Zo ervaren ze wat leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om aan water te komen. De kinderen worden gesponsord door familie en vrienden; de opbrengst wordt besteed aan drinkwaterprojecten in landen in bijvoorbeeld Afrika of Azië.

Vanaf 9.00 uur verzamelen de leerlingen op het plein en daarna wordt begonnen met de Warming Up. Filmpje klik hier

De  docente van dansschool SDM gaat daarna een dansje met de leerlingen doen, op het openingslied “Ik wil vandaag iets doen”van Guus Meeuwis. Filmpje klik hier

Directeuren Anky en Pieter “lopen” vervolgens de  wandeling open. Om de 5 minuten vertrekken de wandelgroepen.

Vanaf 11.00 uur finishen de verschillende groepen. Iedereen krijgt wat te eten en te drinken en daarna kunnen ze op het achterste voetbalveld aan een spelletjes circuit beginnen. Om 12.00 uur wordt de actiedag, Wandelen Voor Water, afgesloten met het gezamenlijk eten van een, door Bakkerij van der Molen gesponsord, broodje.

De opbrengst van deze geslaagde ochtend wordt rond 18 mei bekend gemaakt.

Geplaatst in: 2016-gebeurtenissen, Bakkeveen, Gebeurtenissen

1 reactie op “Basisscholen Wandelen Voor Water

  1. Patrick zegt:

    Ouders (en opa’s en oma’s) die deze ochtend hebben mogelijk gemaakt: compliment en bedankt

Geef een reactie