Wandel knooppunt netwerk officieel geopend

Vrijdag 22 april rond de middag verzamelden zich ca 65 genodigden in Dúndelle. Het waren vele vertegenwoordigers van wandelverenigingen, recreatie-organisaties, natuurorganisaties en gemeentelijke overheden.

Waar kwamen ze voor? De officiële opening van het wandelknooppunt netwerk Zuid Oost Friesland. Iedereen werd in Dúndelle verwelkomd met krente- en suikerbrood.

De Marrekriete heeft zorg gedragen voor ontwikkeling en uitvoering van het wandelnetwerk. Klik hier voor de organisatie

Wethouder Piet van Dijk van gemeente Opsterland opende de bijeenkomst en maakte meteen reclame voor de prachtige omgeving van Bakkeveen. Corrie de Groot van Marrekriete lichtte het gevolgde proces toe. In 2014 zijn er bijeenkomsten geweest met vele organisaties en privé personen om de “mooiste” routes aan het wandelnetwerk toe te voegen. In totaal is de lengte ruim 1200 km geworden in heel Friesland. De dichtheid van wandelpaden in het netwerk is het grootste in Zuid-Oost Friesland. Dat is ook niet verwonderlijk omdat het landschap zich er erg voor leent.

Het netwerk werkt met knooppuntnummers en pijlen die in de richting van die nummers wijzen.

Michiel Schrier, gedeputeerde provincie Fryslân, heeft het netwerk uit eindelijk geopend door met een stift 3 op de kaart netwerkpunten onderling te verbinden .

Daarna werd met een wandeling (de rode route, voor de kenners) het netwerk definitief geopend. Bij de start verzorgde Dúndelle de lunch (broodjes en melk). Het weer werkte nog mee: in de duinen was het nog lekker “smûk”. Tegen het einde stond Andries er met de bolderkar en fruit. Een wandellunch dus.

Het blijkt dat lang niet alle mooie plekjes van de omgeving in het netwerk zijn opgenomen: ook TIP-3 Provinciënland (TIP-Bakkeveen naast de Slotplaats) kan ook zelf nog aantrekkelijke routes ontwikkelen.

Het netwerk mag dan officieel geopend zijn, klaar is het nog niet. Er moeten nog vele paaltjes in de gemeente Ooststellingwerf worden geplaatst. Ook is de benodigde wandelkaart nog niet klaar. Dat zou wel eens tegen de zomervakantie kunnen worden. Zonder kaart is het erg lastig van het netwerk gebruik te maken. In tegenstelling tot het fietsnetwerk staan er lang niet bij elk knooppunt borden met plattegronden. Zodra de kaarten beschikbaar zijn, zal TIP dit vermelden en aanbieden.

 

 

Geplaatst in: TIP-Bakkeveen

1 reactie op “Wandel knooppunt netwerk officieel geopend

  1. Henriëtte Sternsdorff zegt:

    Is er inmiddels een netwerkkaart beschikbaar? Zo ja, waar kun je deze kopen?

Geef een reactie