Mountainbike clinic

MOUNTAINBIKE CLINIC zaterdag 23 april

Outdoor Bakkeveen organiseert in samenwerking met MTB Xperience een MTB clinic op zaterdag 23 april. Een mountainbike clinic onder begeleiding van deskundige instructeurs waarbij je werkt aan je techniek, controle en balans. De clinic vindt plaats in het mountainbikegebied van Appelscha. 

Er zijn deze dag twee niveaus zodat je op jouw gewenst niveau kan deelnemen. Ook is het mogelijk om aan beide clinics deel te nemen, wij zorgen voor een lunch tussen de middag.

10.00 – 12.00 Niveau 1 (beginner)
13.00 – 15.00 Niveau 2 (gevorderd)

Mocht je niet in het bezit zijn van een eigen mountainbike, dan kun je via ons een MTB huren.

MTB CLINIC NIVEAU 1

Een mountainbike clinic voor de beginnende mountainbiker! Ben je net begonnen met mountainbiken, rijd je vaker met een groepje vrienden een rondje door het bos of doe je af en toe eens de MTB route in de buurt? Dus heb je verder niet veel ervaring, maar je wilt graag je vaardigheden verbeteren? Dan is de MTB clinic niveau 1 echt iets voor jou!

Tijdens deze clinic worden er op een leuke en speelse manier allerlei vaardigheden bijgebracht door onze MTB instructeurs. Zo zijn er diverse spelvormen waarbij bijvoorbeeld balans en techniek centraal staan. Tijdens de oefeningen geven onze instructeurs individueel aanwijzingen. Centraal tijdens deze clinic staan: bochten, remmen, schakelen en balans. De oefeningen zullen uitgevoerd worden op een willekeurig korte ronde. Hierdoor kan iedereen zijn eigen tempo rijden en kunnen we iedereen steeds individueel advies geven! Tussen de oefeningen door zal er een korte tocht gereden worden. Tijdens deze tocht wordt altijd op alle deelnemers gewacht en fietst een instructeur mee achter de groep aan. Samen uit, samen thuis!

Wat leer je tijdens deze clinic:

 • sneller door een bocht gaan
 • insturen van de bochten
 • verschil tussen voor- en achterrem
 • doserend remmen
 • schakelen met voor- en achterderailleur
 • op tijd terug schakelen voor een bocht
 • schouder aan schouder rijden
 • stil staan met de fiets zonder je voet aan de grond te zetten

 

MTB CLINIC NIVEAU 2

Deze clinic is speciaal voor de gevorderde mountainbiker. Je mountainbiket een aantal keer in de week en rijdt regelmatig een toertocht of een mountainbikeroute in de buurt en tijdens de vakantie neem je de fiets mee. Wil jij je skills verbeteren zodat je net iets sneller door de bocht kunt? Of leren dat je voorwiel niet van de grond trekt in een klim of wil je juist leren om iets makkelijker te kunnen afdalen? Dan is MTB clinic niveau 2 echt iets voor jou!

Tijdens deze clinic zal er vooral geoefend worden op bochten, zittend klimmen, staand klimmen en afdalen. De oefeningen zullen uitgevoerd worden op een willekeurig korte ronde. Hierdoor kan iedereen zijn eigen tempo rijden en kunnen we iedereen steeds individueel advies geven! Tussen de oefeningen zal er een korte tocht gereden worden. Tijdens deze tocht wordt altijd op alle deelnemers gewacht en fietst er een instructeur mee achter aan de groep aan.

Wat je leert tijdens deze clinic:

 • sneller door een bocht rijden
 • juiste houding tijdens het rijden van een bocht
 • trappen door de bocht
 • houding tijdens zittend klimmen
 • houding tijdens staand klimmen
 • ontspannen houding bij het afdalen
 • kleine drop off’s rijden

Kosten en data
De kosten voor een clinic bedragen € 35,00 per persoon.
De kosten voor beide clinics incl. lunch tussen de middag bedragen € 75,00 per persoon.
De kosten voor een huurfiets met helm bedragen € 15,00 per persoon
Max. 12 deelnemers per clinic, VOL = VOL

Opgave via [email protected] of bel naar Greetje Scholte op 06-49893506.

Geplaatst in: Survival

4 reacties op “Mountainbike clinic

 1. wandelpadengenieter zegt:

  jammer…..nee…ik ga de discussie ook maar niet aan

  • JanvD zegt:

   Beste wandelpadengenieter. Ik heb ook zo mijn bedenkingen en heb contact gezocht met Outdoor Bakkeveen. Twee dingen: de clinic is in Appelscha of Norg in een mountainbikegebied. Dat hebben we in Bakkeveen niet. Men zal de tekst in bovenstaand artikel verduidelijken. Outdoor Bakkeveen was teleurgesteld hoe de conditie van de paden en omgeving werd aangetast. Zij vonden juist dat de natuur behoedzaam en voorzichtig moest worden gebruikt, of woorden van die strekking. Groet, Jan van Dalen

 2. wandelpadengenieter zegt:

  Als we een douche hadden kreeg Outdoor Bakkeveen een warme

 3. Outdoor Bakkeveen zegt:

  Hoewel ik een koude douche op zijn tijd best prettig vind, wil ik u bedanken voor de warme douche!

  Als eerste; De clinic vind niet plaats in Bakkeveen, maar in een daarvoor bestemd mountainbikegebied.

  Wij begrijpen de zorg en delen deze met jullie, over het verrijden van de paden in het bos. Er zijn momenteel behoorlijk wat plekken waar het een water en blubberfestijn is, veroorzaakt door een combinatie van een natte winter en alle gebruikers van het bos.

  Wij zijn zelf niet van die fanatieke fietsers maar organiseren de clinic op verzoek van klanten en Bakkeveners.
  De clinic organiseren wij samen met een professionele partij die op verschillende plaatsen in Noord Nederland (waar dit is toegestaan) clinics organiseert. Tijdens de clinic wordt naast rijtechniek ingegaan op het respect voor de natuur en dat alle gebruikers van het bos samen verantwoordelijk zijn voor het netjes achterlaten van het bos en de paden. Dit staat bij ons bedrijf hoog in het vaandel!

  We hopen hiermee de onrust weg te hebben genomen.

  Met sportieve groet, Johan en Greetje Scholte

Geef een reactie