Vals geld: let op !

Op de vlooienmarkt van 4 juni 2015 is betaald met een briefje van € 50,– of er is gewisseld met een briefje van € 50,–. Dat komt vaker voor, maar ditmaal was het briefje vals. Of de houder van het valse briefje ook vals was is niet duidelijk: het hoeft geen opzet te zijn. Daarna wordt op de vlooienmarkt een briefje vaan €50,– (en € 20,–) gecontroleerd met een snelle scan (zie hieronder).

Tijdens de toneeluitvoeringen is in Dúndelle ook betaald met een vals briefje van € 50,–. Op de vlooienmarkt kan het opzet zijn, maar onder dorpsbewoners en bezoekers van het toneel zal het zo zijn dat ook de eigenaar van het briefje niet wist dat het briefje vals was.

Let goed op of een briefje echt is of niet. Doe dit niet alleen voor de € 50,– biljetten, maar ook die van € 20,– zijn al lucratief om na te maken. En briefjes van € 100,– en hoger, ach …… die accepteer je gewoon niet….

Snelle controle briefje van € 50,–:  www.dnb.nl/echtofvals/nl/quick-check/first/50/

Snelle controle briefje van € 20,–: www.dnb.nl/echtofvals/nl/quick-check/first/20/

Geplaatst in: 2016-gebeurtenissen

2 reacties op “Vals geld: let op !

  1. Anita zegt:

    Vorig jaar met dodo hebben wij ook een vals briefje van 50 ontvangen.

  2. Djeffery zegt:

    Ik kan wel zeggen dat er een criminele organisatie achter zit, en dat het niet om een paar honderd gaat, maar om veel meer, wie het zijn weet ik niet maar ik hoor nog wel eens wat, en die gasten zijn niet misselijk, de distributie gaat door heel Nederland en zelfs in het buitenland, ik hou me hier verre van weg, maar ze zijn bijna niet van echt te onderscheiden, een kameraad is ook voor een paar honderd het schip in gegaan daarmee, met legale handel, en ik heb het gezien, ja en verder heb ik geen flauw idee waar het weg komt, maar ze concentreren zich dus op winkels waarvan ze weten dat het makkelijk in echt geld is om te zetten, en op markten, en meer weet ik er ook niets van, maar het is gewoon uitkijken geblazen

Geef een reactie