Marije de Jong op NK

bron: sa24.nl

Marije de Jong op NK Synchroonzwemmen

Afgelopen weekend deed Marije de Jong (16) uit Bakkeveen met een ploeg van ZCNF’34 mee aan het NK Synchroonzwemmen in Zwole. Het team bestond verder uit Bianca Bos (18) en Janny Vledder (20) uit Oosterwolde, Hendrea Tingen (19) en Bregje Tingen (20) uit Appelscha. Net als vorig jaar slaagde ZCNF’34 er in een groep senioren af te leveren op het NK Synchroonzwemmen. Toen werd er gezwommen met vier senioren, dit seizoen is Marije de Jong toegevoegd aan de groep.

Op het NK worden twee uitvoeringen gezwommen. Op zaterdag de technische uitvoering waarin alle verenigingen dezelfde technische elementen uitvoeren. Op basis van de uitslag van de eerste dag worden de zwemsters geplaatst voor de zondag. Hier wordt de vrije uitvoering gezwommen.

ZCNF’34 sloot de technische uitvoering af met een mooie score van bijna 53 punten. Hoewel het stuk op zich goed werd uitgevoerd, werden er toch een paar kleine foutjes gemaakt. Coach Albertine Vledder had op een iets hogere score gehoopt. Het moest goedgemaakt worden op de slotdag van het toernooi een vrije uitvoering. Hier zijn geen verplichte onderdelen meer, maar mag de ploeg laten zien waartoe ze in staat is. Hier voelt de ploeg zich beter in thuis en deze uitvoering werd dan ook beter gewaardeerd. Ook werd dit jaar een hoger puntentotaal gehaald dan vorig jaar; met meer dan een volle punt hoger zeker een bewijs dat het niveau van de dames omhoog is gegaan. Belangrijker nog dan de punten was het zelfvertrouwen in de ploeg in eigen kunnen en met een goede vrije uitvoering werden 2 ploegen ingehaald.

Trainster Albertine Vledder toont zich trots dat de vijf zwemsters van ZCNF’34 het noorden mogen vertegenwoordigen op de Nederlandse Kampioenschappen. ‘’Dat we nog niet met medailles naar huis gaan is niet zo gek. De topploegen hebben veel meer trainingsuren en liggen tot wel tien keer zoveel in het water als wij. Het is niet realistisch om dan te denken dat je je daartussen kunt mengen”. Om te mogen zwemmen op het NK moesten alle vijf de zwemsters 2 limieten halen. Vledder: “We zijn dit traject 3 jaar geleden ingegaan omdat we dachten dat het met deze zwemsters moest kunnen lukken. In dit seizoen hebben de zwemsters zichzelf overtroffen en ik ben ontzettend blij dat er een duidelijke groei zichtbaar is. Dit smaakt naar meer!’’

Geplaatst in: Sportverenigingen

Geef een reactie