Vernieling tijdens nieuwjaarsnacht

De eerste dag in 2016 is inmiddels alweer grotendeels voorbij. De balans van de jaarwisseling.

Een zeer geslaagd nieuwjaarsfeest in de tent aan de Mjumsterwei. In de rest van het dorp was het rustig. De publieke belangstelling voor het tentfeest was zo groot, dat er bezoekers geweigerd moesten worden. Naar verluid is er geen geluidsoverlast geweest. De politie is halverwege de nacht nog poolshoogte wezen nemen (op basis van een valse melding) en was ook content. In en om de tent hebben geen incidenten plaatsgevonden.

Ook het carbidschieten kon zich op een grote belangstelling verheugen. Ook hier geen incidenten. Zaterdag komt hier nog een filmpje van op de site.

Toch incidenten
Echter op Douwelan 3 is een palen-omheining van de tuin vernield en zijn enkele bomen omgezaagd. De bewoner wil graag weten wie de 2 jongens op de scooter zijn die in de nieuwjaarsnacht rond half 3 daar zijn geweest. Wel is bekend dat ze een handcirkelzaag bij zich hadden. Mail naar : sytzebouma@hotmail.com
(het is vrijwel zeker dat dit duo ook in Wijnjewoude schade heeft aangericht en dat de politie naar hen op zoek is).

Een ander “incident” speelde zich af op de Mjumsterwei: een fiets van de bezoekers van het feest was in een boom gehangen. De eigenaar klom nieuwjaarsmiddag vlot in de boom en bracht de fiets snel weer op de grond.

 

 

Filmpje van het carbitschieten in Bakkeveen.

Hieronder een aantal foto’s van het carbidschieten:

Hieronder een aantal foto’s van het nieuwjaarsfeest van in de feesttent:

Geplaatst in: Jaarwisseling

9 reacties op “Vernieling tijdens nieuwjaarsnacht

 1. Powerguitar zegt:

  Die desbetreffende jongen crossen wel vaker op jun scooter door bakkeveen, midden in de nacht.

 2. babs zegt:

  Rara wie zouden dat zijn?
  Als je goed nadenkt weet je het wel

 3. J.d. zegt:

  In ieder geval die zoon van Wietze Mûtse! Janco?

 4. Anita B. zegt:

  Een groot compliment voor iedereen die zich heeft ingezet om de festiviteiten, zowel overdag als ’s nachts, te realiseren; met name de mensen die financiële risico’s hebben genomen en de mensen die hun eigen nieuwjaarsnacht hebben opgeofferd om voor anderen dit feest te organiseren. We kunnen trots zijn op onze jeugd!

 5. Durk zegt:

  Inderdaad mijn complimenten, maar om nou te concluderen dat er geen geluidsoverlast was vind ik nou ook weer overdreven. Volgend jaar de Carbidbussen iets meer naar het open veld richten scheelt ook weer.

 6. Huub Bouma zegt:

  Ook van mij een groot compliment voor deze festiviteiten,op die paar vernielingen na
  was het rustig in het dorp,voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie