Hondenpoepbakken terug!

De hondenpoepbakken zijn weer terug op hun plaatst !

Dus mensen een nieuwjaar met ee nieuwe voornemens t.o.v. de opruiming van de honden-ontlasting, want het is vanaf 1 januari verplicht !

Van het geld wat je kwijt bent voor een bekeuring, kan je hele leuke dingen doen.

MET HET GROOTSTE GEMAK GAAT DE DROL 😱WEER IN DE BAK  😋 !

Vincent Veldhoen

De nieuwe verordening geldend vanaf 1 januari 2016 vind je hier:  http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/xhtmloutput/Historie/Opsterland/386097/386097_1.html 

Het gaat om Artikel 2:55 Verontreiniging door honden

De eigenaar of houder van een hond zorgt ervoor dat de hond zich niet van uitwerpselen ontdoet als deze zich op een openbare plaats bevindt.
2.  Het eerste lid geldt niet:
a. op door het college aangewezen plaatsen of
b. als de eigenaar of houder van een hond ervoor zorgt dat de uitwerpselen onmiddellijk worden verwijderd.
3.  De eigenaar of houder van een hond die zich met de hond op een openbare plaats bevindt heeft een doeltreffend hulpmiddel bij zich dat geschikt is voor het verwijderen van de uitwerpselen.
4.  Onder een doeltreffend opruimmiddel moet in ieder geval worden verstaan een stevig plastic of papieren zakje al dan niet in combinatie met een schepje/hondenpoepgrijper.
5.  De eigenaar of houder van een hond die zich met de hond op een openbare plaats bevindt, laat dit hulpmiddel op eerste vordering zien aan een toezichthouder.

 

[bericht 31 december]
De hondenpoepbakken zijn eind december tijdelijk weggehaald door de gemeente en zullen begin januari van 2016 weer terug geplaatst worden. Dit om te voorkomen dat de nuttige bakken worden vernield.

Het is even wennen maar ze zijn terug in een kort tijdsbestek.

Vincent Veldhoen.

klik ook hier.

Geplaatst in: 2016-gebeurtenissen, Algemeen

3 reacties op “Hondenpoepbakken terug!

 1. Bert zegt:

  Waar blijven de bakken voor de paarde stront? Vooral op het fiets pad, van de Manege naar de Slotplaats liggen hopen paarde stront. Als je er op een Mountin bike langs fietst heb je soms de stront in de nek.

 2. een hondenliefhebster zegt:

  Het valt me op dat er geen zakjes meer in de hondenpoepbakken zitten, of heeft dit een reden!

 3. vincent zegt:

  Er zal wel een rede voor zijn ,wel jammer.
  Ze worden deze week weer bijgevuld, als het goed is. Als de TIP open is, kan men van het weekend zakjes ophalen bij de TIP. in de winter is dat zaterdag en zondag van 13.30 tot 15.30.

Geef een reactie