Kerstwandeling 2015: record aantal deelnemers

Kerstwandeling 2015: record aantal deelnemers en lekker weer.

26 December 2015: De prachtige dag om te wandelen in de bossen. Er stond een vrij stevige wind, maar in de bossen was hier weinig van te merken. De klacht van de wandelaars was dat het in de bossen bijna te warm was om te wandelen in wintertrui en winterjas. Wat wil je ook: temperaturen van ca 13 graden en regelmatig de zon erbij.

In totaal zijn er 2058 betalende wandelaars geteld. Wat is net iets meer dan het record van 2006. De wandelaars liepen dit jaar een soort “8”, omdat de koek&zopie (halverwege) ook in het dorp zelf was: De Mande (de kerk). Het was de eerste keer dat De Mande als koek&zopie heeft gediend. De eerste lus van de 8 liep door de percelen weiland die ook bij de vlooienmarkt worden gebruikt en achterliggende percelen. Daarna een stukje dorp. Vervolgens het bos van Natuurmonumenten in en landgoed De Slotplaats. Iedereen kwam Bakkeveen weer binnen via de historische Duerswaldmerwei (de klinkerweg vanaf Wijnjewoude). Een stukje langs de vaart en vervolgens de eerder genoemde koek&zopie. Daarna door een aantal kleine percelen privé weiland, lag redelijk beschut, maar ook wind in de rug. Deze percelen waren ook voor het eerst in de kerstwandeling opgenomen. Daarna door de bossen en openeren heidevelden aan de oostkant van Bakkeveen. De 15 km kwam daarbij tot bijna Allardsoog. Het laatste stukje liep voor alle routes over de zandvlakte. Later bij het schoonmaken van de finishlocatie werd er veel “dunsan” geveegd.

Over Dunsan gesproken. Iedereen zal het gemerkt hebben: de parkeerterreinen lagen grotendeels overhoop: deze worden gerenoveerd en aangepast en het project heet “Dunsan“. Met 3 personen is het parkeren geregeld, zodat er nog vlakbij geparkeerd kon worden. Dit is redelijk goed verlopen en was zeker geen overbodige luxe.

De kerstwandeling op Omrop Fryslan: klik hier.

Onderstaand achtereenvolgens foto’s van:

 • Richard de Vries
 • Martijn van der Vaart
 • Silvia Holleboom

Francis en Berend Pol uit Harlingen hebben dit jaar voor de 12e keer meegelopen.  Hun fotoreportage vind je hier:  www.bpol.nl

Puzzel
klik hier voor de oplossing en uitslag van de puzzel.

 

Foto’s Richard de Vries:

Foto’s Martijn van der Vaart:

Hieronder de foto’s van Sylvia Holleboom:

Geplaatst in: Kerstwandeling

3 reacties op “Kerstwandeling 2015: record aantal deelnemers

 1. hut zegt:

  De rara foto gaat er om dat het schaap niet op de rug kan draaien dan kan het dier niet meer op de poten komen daar om die balk op de kop/nek ze doen ook wel een voetbal op de nek of een driehoek

 2. Hieke zegt:

  ik denk dat hij dan niet meer kan bokken…
  en ter bescherming van zijn horens

  Hieke

Geef een reactie