Kerstwandeling 2015 (2e update)

Op deze pagina de voorbereidingen en impressie van kerstwandeling 2015.

Klik hier voor de algemene informatie

Het lijkt zaterdag (2e kerstdag) goed wandelweer te worden.
Alweer een warmterecord voor 2e kerstdag. Droog, redelijk wat wind. Het grootste deel van de routes gaat door de bossen: dus weinig last van de wind.

De routes
Hoge schoenen is wel handig. Op sommige plaatsen wat waterplasjes, dat kan ook wat modderig worden. De echt overstroomde paden hebben we uit de route gehaald en een alternatief gekozen.  De 10 km op het 2e deel van het traject krijgt een stukje strandwandeling. Het loopt heel licht, totdat een paar meter het strand wat smal wordt. En dan zijn er vele kilometers waar het gewoon droog is en je op sandalen zou kunnen lopen!
De “echte” lengte van de routes is als volgt:
5   ->    5,41 km
7   ->    7,54 km
10 ->  10,71 km
15 ->   15,51 km

Parkeren is nu ook voorbereid. De formele parkeerterreinen liggen voor een groot deel overhoop in verband met renovatie en aanpassing. (Klik hier). Dat betekent dat de verharding momenteel deels weg is, maar de ondergrond (zand) ligt er nog en is droog en stevig. Er kan dus “gewoon” geparkeerd worden. Wel onder toezicht van 3 parkeerregelaars, om te voorkomen dat er slecht geparkeerd wordt en men ver weg zou moet parkeren. Ook is hoger gelegen vlooienmarkt weiland beschikbaar voor parkeren.

Deelnemers met “rollers” (wandelwagentjes, kinderwagens, etc) nemen meestal de 5 km route. Er is een aantal smalle paadjes op de 5 km waar de rollers niet goed langs kunnen. In de routebeschrijving is hier een omleiding voor opgenomen.
O ja, de eerste paar 100 meter na de startlokatie en na de “koek&zopie” staan geen pijlen of rood/witte linten. Daar moet je de routebeschrijving goed lezen.

We zijn er klaar voor !

Hieronder het oude nieuws van 20 december:
De koek en zopie was eind november geregeld. Daarna was het even afwachten hoe het weer zich zou gedragen. Is het ijs sterk genoeg om de vaart zonder bruggetje te kruisen? Nee, het wordt een groene kerst. Gelukkig de afgelopen weken niet al te veel regen, zodat de vele regen van november voor het grootste deel in de bodem en sloten verdwenen is.

Als het weer een beetje goed blijft zal aan het begin bij de start en ook na de koek en zopie weer nieuwe stukjes route worden gevolgd. We komen door weiland, een plek waar waarschijnlijk nog nooit iemand geweest is en verder bekende en minder bekende bospaden, wat heide, wat kreupelhout, een klein stukje zand, etc. Veel afwisseling. O ja, ook nog een stukje langs de vaart.

  • Voor mensen met wandelwagen: een paar paden zijn wat smal: hier zal een alternatieve route (iets korter ook nog) worden aangegeven op de beschrijving die je bij de start krijgt.
  • Parkeren: Mensen die al in de buurt van de startlokatie zijn geweest: een groot deel van het parkeerterrein ligt overhoop. Dit voor de aanleg van een nieuw parkeerterrein. Bij de kerstwandeling zal ook een deel van het hoogst gelegen parkeerweiland van de vlooienmarkt geopend zijn. Dat betekent vlakbij veel parkeerruimte.
  • De vragen voor de puzzel (3 woorden en 18 letters in totaal) worden nu samengesteld.
  • Deze keer mogen honden mee: goed aangelijnd en zakjes meenemen om eventuele uitwerpselen meteen op te ruimen.
Geplaatst in: Kerstwandeling

Geef een reactie