“Definitieve” terreinindeling Dúnsân

De 2e fase van project Dúnsân is begin november 2015 van start gegaan.

Op onderstaande tekening de nieuwe terreinindeling. Er komt 1 toegangsweg voor alle verkeer en fietsers kunnen ook het smallere pad langs het voetbalveld nemen. Het aantal verharde parkeerterreinen is vrijwel gelijk aan de huidige situatie. Al deze verharde parkeerterreinen zullen zoveel mogelijk op het achterste deel van het terrein gesitueerd worden.

Aan de zijde van de Mjûmsterwei blijft gras over. Dit is het overloop terrein voor parkeren en voor evenementen. Hopelijk is dit voldoende stevig… Het voetpad langs de Mjûmsterwei is helaas komen te vervallen. Tussen Dundelle en SAM’s komt een informatiezuil. Semi-publieke toiletten komen bij Dundelle; de situering daarvan is nog niet helemaal definitief en daarom niet ingetekend.

Het voetpad vanaf de Stoukamp tussen beide voetbalvelden door loopt rechtdoor naar terras van Dundelle en vervolgens met een kleine slinger naar SAM’s en het bos. Het midgetgolf-terrein wordt gedeeltelijk verplaatst.

De planning op hoofdlijnen van de werkzaamheden (onder voorbehoud) ziet er als volgt uit:

Voor kerst: Bestrating van Dunhoeke t/m terras van SAm’s vernieuwen. Verwijderen tenniskantine + oude tennisbanen. Parkeer terrein naast voetbalveld + deel gras ex-trainingsveld blijft beschikbaar voor parkeren. Deels verleggen midgetgolfbanen.

Januari +  februari:  Aanleggen verharde parkeerterreinen op oude tennisbanen en strook (rijbaan) naar Mjûmsterwei. Tennisbaan eind februari gereed. Daarna bouw tenniskantine (tijdelijk nog toegang via voormalige 2e inrit parkeerterreinen).

Maart + april: Verwijderen oude parkeerterrein naast voetbalveld en aanleg nieuw.

Half april + mei: Verwijderen Mjûmsterwei tussen Aylvalan en bebouwde kom grens en aanleg nieuwe bestrating. Mjûmsterwei in die periode afgesloten ! (?).

De voorzieningen bij Dúndelle moeten nog gepland worden.

Geplaatst in: Project Dúnsan

6 reacties op ““Definitieve” terreinindeling Dúnsân

 1. Martijn zegt:

  De Mjûmster Wei wordt toch hopelijk niet bestraat met klinkers?

 2. Jan Salie zegt:

  Lijkt het wel op he? Van de afslag Aylvalân tot het bord bebouwde kom Bakkeveen… Afremmen gegarandeerd en het zal ogenschijnlijk beter in het geheel passen..

 3. Barry zegt:

  Het leek mij toch handig als er juist wat meer parkeergelegenheid dan in de huidige situatie gecreëerd zou gaan worden… Op de gemiddelde najaars- of voorjaarszondag is het toch af en toe al knap vol, zeker als er ook nog gevoetbald wordt.

  • JanvD zegt:

   Barry, de provincie dacht er anders over. Vanwege de beheersing van het aantal geparkeerde auto’s mogen er geen extra verharde parkeerplaatsen aangelegd worden. Maar parkeren op gras mag dan weer wel, als het gras het houdt….. Het is in dit geval geen kwestie van bezuiniging. Dit soort vreemde redeneringen krijg je blijkbaar op een bureaustoel in Leeuwarden.

Geef een reactie