Bakkeveen in kerstverlichting

Sinterklaas is weer vertrokken. Daarom is de weg vrij om ook de kerstbomen en andere kerstuitingen op diverse plaatsen in Bakkeveen te plaatsen. Maandag 7 december zullen de vrijwilligers van de Aldjiersploech dit doen. In de ochtend worden de kerstbomen en ornamenten uit de opslag bij Hepke Deelstra gehaald. De kerstbomen komen voor De Herberg, bij ’t Ankerplak en hoek Dwarskamp/Merskekamp.  De ornamenten (rendieren etc.) worden bij enkele grotere sponsoren geplaatst.

De sponsoren: natuurlijk de bewoners van Bakkeveen die zich van de goede kant hebben laten zien op de intekenlijsten eind november. Het resultaat hiervan wordt in de Slûswachter van begin januari bekend gemaakt. Daarnaast is er een flink bedrag van de bedrijven uit Bakkeveen binnengekomen. Ook hiervoor veel dank van de Aldjiersploech. Hieronder de sponsoren:

Paulusma autobedrijfKroese Beamke campingNieuw Allardsoog
De Drie ProvincienVan der Veer  bouwbedrijfGoren fysiotherapie
Meinsma FietsenIkeleane  campingHotel De Stripe
Palsma schildersbedrijfStuiver eierenFood Plaza De Kolk
DúndelleMarian HairstudioWiltjer schilder
Van Eik slagerij’t Hout vakantiecentrumLouwsma & Partners
BosmanegeHarmsdobbeGebr. Kok
GremcoMarinus machinebouwThe Loryann
Greatz HairVan der Molen  bakkerijDe Wylde Roas
SlotplaatsDe Brink  dorpscaféKijf & Witte
MacadamHolleboom belastingadviesWaldsang  recreatiecentrum
Bloemhof  hovenierKamminga keukensVeenstra garagebedrijf
ActifoodGeke autobekledingA en S  vishandel Houtingehage

De verlichting brandt tot maandag 11 januari.

Onderstaand het nieuwsitem van vrijdag 20 november.

 

Vanaf zaterdagavond 21 november 16 uur zal de feestverlichting over de vaart weer gaan branden. En dat met veel meer licht daar vorig jaar !

Al op 2 november zijn vrijwilligers van het 18 personen tellende verlichtingsteam bezig geweest om de staaldraden weer over de vaart te spannen. 2 weken later, maandag 16, dinsdag 17 en woensdag 18 november zijn de verlichtingsbogen opgehangen, de stroomkabels gelegd en verbonden en het schip in de sluis weer “te water gelaten”.

Er zijn in totaal 30 bogen: over de vaart en Duerswâldmerwei, Singels en Mjûmsterwei. De elektriciteit wordt geleverd vanaf ca 8 centrale punten door particulieren.

De verlichtingsbogen zijn dit jaar weer gehuurd. De verlichting van vorig jaar (de lichtgordijnen) viel erg tegen, daarom nu weer traditionele verlichting. De gebruikte lampjes lijken op gloeilampjes, maar zijn LED-lampen en daardoor energiezuinig.

De verlichting zal branden van 6 tot 9 ’s ochtends en van 16 tot 24 uur.
De verlichting blijft hangen tot maandag 11 januari.

Het team gaat op maandag 7 december nog de echte kerstverlichting plaatsen: voor De Herberg, bij ’t Ankerplak en hoek Dwarskamp/Merskekamp. In de tussentijd wordt dagelijks gecontroleerd of de verlichting nog goed functioneert en zo nodig gerepareerd.

Het verlichtingsteam bestaat uit de volgende personen:
Bart de Boer, Teade Bos, Theo van Dekken, Henk Hoogeveen, Joeke de Jong, Harry Kamping, Henk Mekkes, Berend Overwijk, Henk Posthumus, Jan van der Schaaf, Minne Smid, Steven Stoker, Frans Swanik, Tjalling Veenstra, Michiel de Vegt, Anne van der Velde, Jan de Vries en Steffen Stoker.

Binnenkort komen de collectanten weer bij u langs voor een bijdrage in de kosten. De kosten bestaan uit de huur van de bogen (“hoogseizoen”), reparatie en aanschaf van stroomkabels en “onderhoud” van het vrijwilligersteam.  

 

 

Geplaatst in: Jaarwisseling

Geef een reactie