Nieuwe fase Dunsan begonnen

Maandag 2 november is aannemer Schoterland uit Gorredijk begonnen met de nieuwe fase van Dúnsân: het herinrichten van het Dúnsângebied. Doel is een (provinciaal) Toeristisch Overstap Punt te creeeren. Een terrein waar recreanten de auto achterlaten en te voet of met de fiets het gebied intrekken. Tevens is op dat terrein toeristische informatie verkrijgbaar en toilet- en horecavoorzieningen beschikbaar.

In juni is met de eerste fase begonnen: het beschikbaarmaken van extra ruimte. Het “trainingsveld” van de voetbal vereniging is opgeheven. Ter compensatie is een kunstgrasveld aangelegd; dit veld is op zaterdag 3 oktober door wethouder Piet van Dijk officieel geopend.

In de week van maandag 2 november (week 45) zal Schoterland de noodzakelijke kap- en rooiwerkzaamheden uitvoeren. Aan het eind van de week zal alles er weer “netjes” uitzien voor de laatste vlooienmarkt van zaterdag 7 november.

Ergens in de week van 9 november (week 46) zal dan met de echte herinrichting worden begonnen. De exacte uitvoeringswijze wordt deze week nog met betrokkenen afgestemd. Bedoeling is wel van “achteren naar voren” te werken. De bestratingswerkzaamheden zullen “achter” bij SAMs en Dúndelle beginnen en zo wordt naar voren gewerkt. De klinkers die hiervoor nodig zijn worden gehaald uit het terrein waar de tennisbaan komt. Dat is een deel van het 2e parkeerterrein (=terrein tegen de bos aan; 1e parkeerterrein naast voetbalveld wordt zo lang mogelijk in oorspronkelijke staat gehouden). De huidig tennisbanen zullen spoedig worden verwijderd.

Het doel is voor 1 april 2016 alle werkzaamheden te hebben afgerond. Het hangt van het weer af of dat ook daadwerkelijk lukt.

 

Geplaatst in: Project Dúnsan

Geef een reactie