Lezing over Johann Hermann Knoop

Lezing over Johann Hermann Knoop
op woensdag 18 november 2015

De Historische Vereniging Bakkeveen organiseert samen met de Natuerferiening Bakkefean, de Slotplaats en Natuurmonumenten een avond waarop leven en werk van Hermann Johann Knoop centraal staan. Knoop was hovenier in het hof van Maria Louise van Hessel-Kassel, de moeder van stadhouder Willem IV, maar omstreeks 1750 heeft hij ook in Bakkeveen gewerkt als huisonderwijzer voor de zonen van E.H. van Burmania. Hij heeft daar ook andere activiteiten ontplooit.

De geschiedkundige Hester Postma, die de tentoonstelling over Knoop in het Historisch Centrum Leeuwarden heeft ingericht, zal vertellen over leven en werk van Knoop. Haar verhaal met veel illustraties biedt een fantastische inkijk in de wereld van 1750, toen de adellijke veenontginner Van Burmania druk bezig was om de veenontginning  in de venen rond Bakkeveen te organiseren.

Na de koffiepauze zal Douwe Klijnstra, voorzitter van de Natuerferiening Bakkefean spreken over de cultuur- en natuurhistorische inrichting van het landgoed De Slotplaats. Ook daarbij komt de rol van Knoop aan de orde.

De avond wordt gehouden op de Slotplaats op woensdag 18 november van 20.00 tot 22.00 uur en is vrij toegankelijk voor leden en niet-leden van de genoemde verenigingen.

Geplaatst in: Historie, Natuerferiening Bakkefean

Geef een reactie