Impressie feestmiddag Zonnebloem

Feestmiddag van de Zonnebloem met het shantykoor de Piipegaeltsjesjongers

De zaal van de Wier loopt tussen één en half twee al vol, zo kan men onder het genot van koffie/thee en gebak nog even bijpraten voor het programma begint.
Onze voorzitter Albert de Vries opent deze middag en kondigt het mannenkoor aan. Het shantykoor dankt zijn naam aan een kruiwagentje, wat gebruikt werd voor het vervoer van turf. Het kruiwagentje had rechte pijpen (handvaten) van essenhout en was verder van iepenhout gemaakt. Het “shanty” komt van een lied wat vroeger werd gezongen bij eentonig en zwaar werk aan boord van de zeilschepen.

De sjongers uit Rottevalle e.o. zongen om ons in de stemming te brengen een potpourri van liedjes. Na de verschillende shantys was het de beurt aan “Johannes, de allerbeste kok“. Hij liet ons het refrein meezingen:

Joep hai die, Joep hai da
Rum is goed voor de cholera

Rum werd er in de pauze nog niet genuttigd wel advocaat met slagroom en andere drankjes.

Mevrouw Punter uit Bakkeveen die deze dag haar verjaardag vierde werd op deze middag toe gezongen door 150 man. Zij ontving uit handen van de Piipegaeltjesjongers een CD, mevrouw beloonde de gulle gever met een kus en ook de leider van de band werd niet vergeten.

Om de zaal weer opnieuw in beweging te krijgen werd het lied “Hoog is de zolder, laag is de vloer” ingezet, waarbij de armen heen en weer werden bewogen.Vervolgens het lied van “de drunken sailer”, met het refrein, wij drinken geen bier of jenever maar rum valdera, waarbij de drunken sailor her en der rum uitdeelde.

De feeststemming zat er zo goed in dat de vrijwilligers van de Zonnebloem spontaan in polonaise door de zaal gingen.

Al met al een geslaagde middag.

Namens de Zonnebloem afd. Ureterp e.o.,
Antje Berga

Geplaatst in: Verenigingen, Voorzieningen

Geef een reactie