Van der Heide: GIANT survival voor goed doel

Aankomende zaterdag start om 10:00 uur de GIANT Survivalrun, en meerdere bedrijventeams zullen met collega’s de hindernissen trotseren. Één van deze bedrijven is Van der Heide. Rob Kaspers, medewerker en initiatiefnemer bij Van der Heide om mee te doen met de GIANT Survivalrun legt uit wie zij zijn en waarom ze voor dit goede doel strijden:

“Voor veel mensen in Nederland is het bedrijf van der Heide uit het Friese Kollum van oudsher bekend van de bliksembeveiliging. Vandaag de dag lost van der Heide veiligheidsvraagstukken op die variëren van bliksembeveilgingsinstallaties tot het implementeren van voorschriften over elektrische veiligheid, tot het beschermen van pijpleidingen tegen corrosie door middel van kathodische bescherming.

Van der Heide heeft de ambitie om de wereld elke dag een stukje veiliger te maken. En die ambitie delen we met Habitat for Humanity Nederland. Deze organisatie zet zich in voor een fatsoenlijk dak boven het hoofd. Ruim 1 miljard mensen hebben deze basis niet. Een dak boven het hoofd met basisvoorzieningen als stromend water en riolering is een voorwaarde voor gezondheid en ontwikkeling.

De samenwerking met Habitat draagt bij in de vorm van uitbreiding van ons netwerk en het delen van kennis. Maar ook de winst in menselijke zin: bevordering van de onderlinge communicatie en teamgeest, inspiratie, trots en ontwikkeling van talenten en competenties onder individuele medewerkers.

Zo nodigt van der Heide twee keer per jaar relaties uit voor een mountainbiketocht. De profs van het Habitat Mountainbiketeam geven training in het veilig kunnen mountainbiken. De relaties hebben een fijne dag en doneren een bedrag voor Habitat. En dat levert dan weer een aantal huisjes op. Zo zijn er meer initiatieven: de 4Mijl van Groningen en nu ook de Survivalrun Bakkeveen, die op 12 september plaatsvindt.

De van der Heide Groep is sponsor voor dit prachtige evenement en draagt bij aan het mogelijk maken van deze run. Als tegenprestatie mogen er twee teams met van der Heide medewerkers mee doen. De medewerkers laten zich op hun beurt door hun familie, vrienden en bekenden sponsoren. Dit bedrag vormt weer een mooie bijdrage aan Habitat om een huisje te bouwen in Sri Lanka, Guatemala, Nepal of een ander land.

Wij vinden het ontzettend leuk en  inspirerend om op deze manier aan de Survivalrun Bakkeveen mee te doen!”

Geplaatst in: Survival

Geef een reactie