Jeugd op zoek naar Eekhoorns

Jeugdmiddag op zoek naar eekhoorns in Bakkeveen

Snel zien we hem voorbij schieten. Een grote pluimstaart en pluimpjes aan de oren. De bekende roodbruine eekhoorn is één van de bewoners van het bos in Bakkeveen. De gids van It Fryske Gea weet de beste plekjes om eekhoorns waar te nemen en neemt de kinderen mee in het leven van dit mooie beestje. Ben jij tussen de 6 en 12 jaar en lijkt je dit leuk? Geef je dan op voor deze jeugdmiddag in het Mandefjild, bij Bakkeveen, op woensdag 30 september van 15.00 tot 17.00 uur. Aanmelden kan tot een dag van tevoren tot 15.00 uur via het bezoekerscentrum, tel. 0511-539618. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis, niet-leden betalen € 4,- per kind. Ouders zijn welkom om mee te gaan.

Snelle bosbewoner
Als we hem zien, dan is hij vaak vliegensvlug weer weg. Daarom moet je stil zijn om hem goed te kunnen bekijken. Dan kun je zelfs misschien zien hoe hij al wat voedsel aan het verzamelen is voor de winter. De gewone eekhoorn bouwt meestal meerdere nesten van boombast, bladeren, mos en takken, hoog in de bomen. In de zomer gebruiken ze hun nest om jongen te krijgen en te schuilen bij regen of juist hitte. Wil jij mee speuren naar eekhoornnesten en ontdekken wat hij allemaal eet en hoe hij leeft? Ga dan mee op eekhoornexcursie met It Fryske Gea!

Geplaatst in: t Fryske Gea

1 reactie op “Jeugd op zoek naar Eekhoorns

  1. hazeje zegt:

    Ik weet een locatie waar 2-3 eekhoorns zitten

Geef een reactie