Vlooienmarkt 15 augustus 2015

In meerdere opzichten was dit toch wel een spannende markt

Als eerste was daar de vraag op welke wijze wij er als organisatie erin kunnen slagen de wel erg lange file van de vorige markt te vermijden en dan doemde bij het dichterbij komen van de markt een tweede vraag op: hoe komt het met het weer.

1. Om de file te vermijden is er een oplossing (misschien wel meer….ideeën zijn nog steeds welkom): de stroom auto’s splitsen tussen standhouders en bezoekers. Dit zou al kunnen op de kruising in Siegerswoude. Dat zou dan betekenen dat we de standhouders via Bremerwei en Dwarswijk sturen en de bezoekers gewoon door het dorp. Maar om dat uit te kunnen voeren zijn meerdere extra borden nodig die we op deze korte termijn niet meer voor elkaar krijgen. Daarom hebben we deze keer gekozen voor splitsing op de Mjumsterwei bij de vlooienmarkt terreinen zelf. Dit hebben we gedaan door 2 inritten tegelijkertijd te gebruiken. Eén inrit voor de standhouders en 1 inrit voor de bezoekers. Omdat er toch zo langzamerhand ook al bezoekers en standhouders vanuit de richting 3 Provincienpunt (Allardsoog) komen, stonden 2 vrijwilligers op straat om verkeer te splitsen. Met wat tegenslagen is dit uiteindelijk toch mooi vlot verlopen. De file is wel even geweest tussen 6 en 7 uur, maar was daarna alweer voorbij.

2. Bijna 20 mm regen tussen 21 en 23 uur op vrijdagavond. Veel bezoekers hadden geen besef wat zich de vorige avond had afgespeeld in de lucht boven Bakkeveen…. De vraag was: welke delen van de terreinen zullen zaterdag nog bruikbaar zijn. Om 4 uur ’s ochtends snel terreinen geïnspecteerd. De parkeerweilanden P1, P2, P3 en P4 zijn vrij stevig; alleen enkele waterplasjes in de dammen, met name die van P3. Dus daar waren geen echte problemen te verwachten. In de berm tegenover Aylvalan stond water en konden we dus 4 standplaatsen niet gebruiken. Het (ex-)training- DODOveld bleek erg modderig. Dit was niet te gebruiken. Ook achter de gymzaal niet.

Was zo vroeg in de ochtend best wel spannend (ook omdat er wat minder personeel beschikbaar was) maar heeft geen verdere problemen opgeleverd het werd iets later op de ochtend toch weer even spannend:

De buienrader geeft aan dat er 1 bui boven Nederland zit en dat deze vanuit zuidelijke richting naar Bakkeveen komt.  Verwachting was dat er tussen 8:30 uur en 9:30 uur een redelijke korte, maar intense bui zal komen. Wat blijkt er van te komen? Af en toe wat spetters. Maar de paraplu’s komen toch tevoorschijn en de handel gaat onder het plastic. Het wordt een spelletje “plastic op, plastic af” duurt tot bijna 10 uur, maar het is niet echt goed voor de markt. Uiteindelijk valt het wel mee. De publieke belangstelling heeft er weinig onder geleden. Rond 10 uur kwam de zon er weer af en toe door. Maar dan even voor 13 uur begint het onverwacht te regenen. Een bui ontstaat boven Bakkeveen en geeft 2,5 mm neerslag in ca 10 minuten. Standhouders waren al aan het opruimen, maar konden toch niet meer voorkomen dat alles droog in de auto kwam. Dit was wel even een spannend moment. Goed voor het opruimen want in bijna een half uur was iedereen ineens vertrokken. De drukte met het wegrijden werd deze keer mede opgelost door vertrekkende auto’s het advies te geven linksaf richting Allardsoog te rijden en dan via de Dwarswijk weer naar Siegerswoude te rijden. Wel even weer spannend want geloofde men wel dat dit maar 2 km om is? En ja er zijn toch velen die dat wel aan durfden. Zo weten nu in ieder geval al een hoop standhouders en bezoekers dat je ook via deze kant in Bakkeveen kunt komen. Geeft hoop voor de volgende markten wat drukte in het dorp betreft.

Genoeg geschreven ….. de foto’s

Oh ja  de volgende markt is op zaterdag 5 september.

Maaaaar ….. eerst nog even 2 aardige time-lapse filmpjes van de markten van 18 juli en 1 augustus. Dit zijn filmpjes waarbij na een aantal seconden een foto wordt genomen en deze worden dan snel achterelkaar afgespeeld. De ochtend van de vlooienmarkt vliegt dan in een paar minuten voorbij. In beide gevallen laten de filmpjes P1 en op de achtergrond P3 (en misschien een heel klein beetje P4) zien. P2 is steeds links van de film (niet zichtbaar) en de verharde terreinen en doorgaande straat zijn (nauwelijks zichtbaar) rechts.
Filmpjes zijn van www.martijnvandervaart.nl

18 juli:

1 augustus

Geplaatst in: vlooienmarkt_2015, Vlooienmarkten

Geef een reactie