Voetbaldagen bij v.v. Bakkeveen, de dinsdag en woensdag.

Met een vol programma zijn er dinsdag en woensdag verschillende onderdelen afgewerkt. ’s Morgens werden technische trainingen gegeven. In het middagprogramma werd er een toernooi gespeeld. Naast de vele trainingen was er ook nog tijd voor wat ontspanning ; er werd o.a. voetgolf gespeeld en een voetbalquiz gehouden en ’s avonds werd er een film gedraaid en niet te vergeten er kon ook nog een frisse duik worden genomen in zwembad Dúndelle.

 

Foto’s van de dinsdag:

Foto’s van de woensdag:

Woensdagmiddag voordat het 4-4 toernooi van start ging, was er eerst nog een persconferentie met alle aanvoerders van de teams. Zo werden er verschillende vragen gesteld, die hieronder in het verslag verwerkt zijn:

 • Op woensdag was het tijd voor het 4 tegen 4 toernooi op de Hollandse voetbaldagen in Bakkeveen. De teams zijn bekend en wij hadden het voorrecht om de aanvoerders enkele vragen te stellen m.b.v. hun verwachtingen van het toernooi.TENT 1 t/m 3:
  Volgens de aanvoerder van team 1, Gjalt, had zijn team veel zwakke punten, zowel aanvallen als scoren was lastig. Wel had hij een stille hoop op de finale, maar dat is niet gelukt; ze werden gedeeld 2e in de verliezerspoule.
  Van team 2 hebben we de tactiek van tevoren niet gehoord, dit verzwijgen heeft geholpen; ze eindigden als eerste in de winnaarspoule!
  Het maakte Jet namens team 3 niet uit hoe ze gingen spelen, dit heeft tot weinig goeds geleid: ze werden laatste in de verliezerpoule .
  Team 4 startte vol zelfvertrouwen, ze gingen gewoon winnen. Dit hebben ze ook gedaan, maar dan wel in de verliezerspoule.
  Jip van team 5 had nog geen tactiek, hij wilde wel met goed samenspel winnen, dit is helaas niet gelukt: hij werd 3e in de winnaarspoule.
  Namens team 6 hield Mees de schijn op geen idee te hebben, volgens ons wilde hij gewoon zijn tactiek geheim houden en zijn voeten laten spreken. Hij werd gedeeld 3e in de winnaarspoule.
  Bij Jarno sloegen de twijfels toe; hij wil liever de aanvoerdersband van team 7 overdragen aan een ander, de twijfels bleken ongegrond: ze werden 2e in de winnaarspoule .
  Team 8 was verdedigend ingesteld, zo is aanvoerder Gert laatste man, over de aanval hadden ze nog niet nagedacht. Ze werden gedeeld 2e in de verliezerspoule.
  Op de vier velden naast de velden van tent 1 t/m 3 werden de wedstrijden voor tent 4 t/m 6 afgewerkt.
  Noa was de aangewezen aanvoerder van team 9, ook al wilde hij dit zelf niet, hij dacht geen kampioen te worden met zijn tactiek op de enkels. Dit bleek te kloppen, want hij werd eerste in de winnaarspoule. Tim van team 10 was niet spraakzaam, hij had nog geen tactiek maar dacht dat dit nog wel zou komen gedurende het toernooi. Uiteindelijk werden ze 3e in de winnaarspoule.
  Kjertil van team 11 had geen verwachtingen, zelf hoopte hij wel te spelen, want hij was geblesseerd. Hij heeft gespeeld en werd 3e in de verliezerspoule.
  Namens team 12 boeide het Eline allemaal niets, verder was er nog iets met bananen. Desondanks kwamen ze in de winnaarspoule waar ze 4e werden.
  Egbert (team 13) was van een ding zeker; hij stond in de spits. Veel heeft hij niet kunnen scoren; ze werden gedeeld laatste in de verliezerspoule.
  Er was een aanvoerder verlaat, Geert stond namens team 14 in de file met de bus, hierdoor liepen de emoties bij hem hoog op. Vol overtuiging gingen ze voor de toernooiwinst, hij vindt zich zelf de beste speler en kent geen zenuwen. Ze werden uiteindelijk 2e in de verliezerspoule. Maar dat lag niet aan mij aldus Geert.
  Het team van Elke (15) had nog niet de kans gekregen besloten te trainen, hierdoor was de tactiek nog niet helder maar dat zou goed komen. Want ze werden 2e in de winnaarspoule.
  Last but not least nam Tristan het woord, hij was niet erg enthousiast maar zei dat hij wel zou winnen. Hij heeft ook gewonnen, echter was dit in de verliezerspoule.
  We sluiten af met een citaat van de kampcoördinator over het 4 tegen 4 toernooi.
  Vooraf het toernooi is er door de spelers veel getraind op technische vaardigheden die zeer zeker van toepassing kwamen. De vonken vlogen ervan af en met aanmoedigingen van de in grote getale gekomen ouders werden de wedstrijden op strijd en karakter beslist.
  Dit is zeker een voorbode op het volgend onderdeel, namelijk de voorronde van de Nederlandse Techniek Kampioenschap (NTK) waar iedereen individueel zich kan manifesteren en zijn of haar kwaliteiten kan laten zien.

 

Geplaatst in: Voetbaldagen vv Bakkeveen

Geef een reactie