Vlooienmarkt 04 juli 2015

Kijkend in de agenda van komende week, zie ik dat er zaterdag 18 juli weer een vlooienmarkt is. Kom ik ineens tot de ontdekking dat ik de fotoreportage van de markt van 04 juli nog niet eens op de site heb geplaatst. Snel even één in elkaar zetten dan maar, met gebruik van het verslag van Jan van Dalen dat de vrijwilligers keurig iedere keer na een markt in de mailbox krijgen.

“Er was al door de media aangekondigd dat zaterdag de warmste dag van de hittegolf zou worden met temperaturen boven de 35 graden. Er waren via telefoon, mail en Facebook al diverse vragen geweest of de markt wel doorging.

De markt gaat altijd door

Want dat wordt in principe door de standhouders zelf bepaald. Komen ze niet, dan is er geen markt. Komen ze wel, dan is er wel markt. Wel was de gedachte dat de markt wel eens vroeg afgelopen zou kunnen zijn om de ergste hitte te ontlopen.

We begonnen deze zaterdag met 18 graden om 4 uur ’s ochtends. Er waren op dat moment rond de 40 standhouders. Meteen licht windje fantastische weersomstandigheden voor een markt. De bezoekers hadden dat ook door want dat waren er nauwelijks minder dan bij de niet-hittegolf markt. De aanvoer van standhouders was bijzonder laag. Om 6 uur waren nog steeds de verharde terreinen niet vol. Dat heeft tot 6:30 uur geduurd. De bomenrijke laan langs het voetpad richting dorp kwam toen aan de beurt. Dat was tevens het laatste terrein wat werd gevuld, want meer standhouders kwamen er niet. In totaal waren er 196. Net tot aan de scholen ….

Tot een uur of 10 was het steeds erg goed marktweer. Door de wind bleef het ook op de plekken-in-de-volle-zon lekker aangenaam.

Het aantal parkeerders was relatief goed.  Alleen P1 volledig en deels P2 zijn gebruikt. P3 en P4 bleven vandaag leeg. Daarnaast veel mensen op de fiets en wandelend vanaf de campings.

Er zijn meer dan dubbel zo veel bezoekers geweest per standhouder dan andere markten. Er moet goed verkocht zijn; dat was ook wat we terughoorden. Pas rond 11 uur zakte de handel in en vanaf 12 uur was het in de hitte op een aantal plaatsen niet meer te harden (wind viel helemaal weg en temperatuur boven de 30).

De eerste standhouders vertrokken rond 11 uur; de laatsten tegen 14 uur.”

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2015

2 reacties op “Vlooienmarkt 04 juli 2015

  1. klaas zegt:

    Blijt 1 van de mooiste markten in Nederland. Zeer goede organisatie.

Geef een reactie