Vandalisme in de zomermaanden, hulp gezocht!

De laatste week zijn er weer heel veel vernielingen aangericht in het Dundelle-gebied. Er is overdag een fiets gestolen, ook is er een potkachel weggehaald bij de tennisbanen.

Eind juni hebben Gemeente, PB, Scholen, Jeugdwerk , Dundelle, SAMs en Politie weer om de tafel gezeten om te bespreken hoe de stand van zaken rond vandalisme is sinds ons gesprek in maart. Het was, mede dankzij het koude wee, relatief rustig. Ook is er extra inzet gepleegd door politie en jeugdwerk. De situatie is helaas nu weer heel anders.

Besloten is om een vervolg te geven aan de afspraken die eerder zijn gemaakt :

 1. Melden van vandalisme via een mail naar [email protected]. Bij ernstige zaken natuurlijk ook aangifte doen, naast de melding aan PB.
 2. Kentekens van verdachte auto’s in het gebied, bijv. de rondrijdende Golfjes noteren en doorgeven. De politie wil graag zoveel mogelijk gegevens verzamelen om verdachte zaken te kunnen aanpakken. Anonimiteit is gegarandeerd!
 3. Er zal een alcoholverbod komen in de openbare ruimte rond Dúndelle en de scholen. In geval van overlast kan dan ingegrepen worden door de politie.
 4. Ontdekking op heterdaad van vandalisme of andere bedreigende strafbare feiten geeft veel mogelijkheden voor een snelle aanpak. U mag dan ook 112 bellen. Surveillancewagens zijn altijd op de weg en kunnen snel ter plaatse zijn.
 5. Bij de herinrichting van het Dúndelleterrein zal extra aandacht gegeven worden aan het voorkomen van vandalisme. Verplaatsing van de tennisbaan levert al veel minder verborgen plekken op.

De politie doet uitdrukkelijk een beroep op de bewoners en bezoekers van Bakkeveen: Meld zaken die we met elkaar niet willen!

 Plaatselijk Belang

Geplaatst in: Plaatselijk Belang

3 reacties op “Vandalisme in de zomermaanden, hulp gezocht!

 1. DK zegt:

  Alle Golf bezitters worden kennelijk in principe als verdacht aangemerkt en de tennisvereniging is in de huidige situatie medeplichtig! Het zal je maar gezegd worden!

 2. 😱 zegt:

  GOLFRACISTEN

 3. pommetje horlepiep zegt:

  Zijn dat die mispunten uit Wijnjewoude?

Geef een reactie