Impressie Hannekemaaierstocht 2015

Van donderdag 28 t/m zaterdag 30 mei heeft een groep van 47 personen de Hannekemaaierstocht volbracht. Dit was de 7e aflevering en ging van Lemmer naar Bakkeveen. Om toch de ruim 90 km vol te maken werd natuurlijk niet de kortste route genomen. De start was bij Beachclub Lemmer. Via de voormalige Zuiderzee dijk naar Schoterdijk. Daar koffiegedronken in wel een heel klein café. Het regende, dus konden we er allemaal in !

Daarna op naar Ossenzijl en een rondje Weerribben. 28 km op de teller! ’s ochtends wat regen, ’s middags goed wandelweer.

Dag 2 van Ossenzijl via de 3-wegsluis op de grens met Overijssel en Nijetrijne/Oldetrijne. In het paviljoen even koffie en dan de lange tocht naar Oudehorne. Rond 13:30 uur begint het te regenen: niet al te veel maar op zijn minst is een paraplu nodig. De route loopt in het begin langs de kronkelende Linde: dat schiet dus hemelsbreed gezien niet erg op. Onderweg is in de Tongervallie zowaar  nog een rustpunt, waar enkelen ook even gerust hebben. Het laatste deel liep langs de Tjonger naar het overnachtingspunt. ’s Avonds werd het pas echt slecht weer, maar wij zaten toen al lang(?) en breed binnen. Afstand ruim 33 km en dat voor een aantal een uitputtingsslag en iets teveel van het goede.

Op de laatste dag was iedereen weer paraat. Pas om 9:30 uur vertrokken, want er kwamen stevige buien over met onweer en hagel. Echter rond 10 uur komt er vrij plotseling een stevige bui met hagel en onweer opzetten. De achterste 4 van de lange sliert wandelaars schuilen nog in een stal, dan anderen moeten zich noodgedwongen blootstellen aan de elementen. Daarna gaat het op deze zaterdagochtend erg goed met het weer: bijna alle buien trekken ten zuiden van ons langs. Via Jubbega, Hemrik, Wijnjewoude naar Bakkeveen. Een tussenstop bij de Stripe en dan gezamenlijk naar het Hannekemaaiersmonument voor een korte overdenking.En dan nog een kleine kilometer naar de finish in Bakkeveen. In 3 dagen ruim 90 km in de benen ….

Hieronder een aantal van de ontvangen foto’s.

Ingestuurd hebben: Marije van Gorkum, Oene Roelsma, Gjildert van der Velde, Fred Hoogenboom en Jan van Dalen.  Voor de verzamelCD: insturen naar [email protected] 

 

 

 

Geplaatst in: Hannekemaaiers (wandelevenement)

3 reacties op “Impressie Hannekemaaierstocht 2015

 1. Sofie zegt:

  Hè flinkerds,jullie hebben het weer gehaald!! super gedaan.

 2. stoffelsma zegt:

  Leuke foto’s ook bekende plekjes voor mij
  Gr. Sietze

 3. ytsje Wilstra zegt:

  Hannekemaaiers fan herte lokwinske mei it beheljen van de tocht moaie foto’s yn ek foar my bekinde omjouwing, en de oare kear wol ik graach wer meidwaan. mei de handbike. as dat kin. Groetnis fan Ytsje

Geef een reactie