Wandelen rond Roden en …. Bakkeveen

Even voorstellen… Wandelen Rond Roden
In deze blog willen wij ons voorstellen aan de lezers van Bakkeveen.nl. Wij zijn Fokko en Karin van der Leest uit Roden, makers van de wandelwebsite Wandelen Rond Roden. Op deze website promoten we het wandelen in onze natuurrijke regio, waarbij we een straal van 30 km rond Roden hanteren. Bakkeveen valt daar ook binnen.

We stellen gratis wandelroutes beschikbaar en geven bij iedere route interessante achtergrondinformatie. Sinds 2014 hebben we ook een overzicht van gemarkeerde wandelroutes op onze website. Daarnaast is er aandacht voor mooie geocaching routes. Geocachen is een populair gps spel waarbij je “een schat” moet zoeken en het is een leuke manier om eens anders te wandelen.

Wandelen Rond Roden bestaat nu bijna 2 jaar en we merken dat we steeds meer bezoekers krijgen. Op mooie dagen weten ruim 400 bezoekers onze site te vinden en onze routes worden veel gedownload. Als we zelf wandelen komen we regelmatig mensen tegen die één van onze routes lopen. Meestal maken we dan even een praatje. Het enthousiasme van deze wandelaars is waarvoor we dit hobbyproject doen.

Op Wandelen Rond Roden zijn nu (maart 2015) ongeveer 30 eigen routes te vinden, van verschillende afstanden. Ook is er veel variatie in de wandelingen. Zo zijn er stadswandelingen in Groningen en Assen, wandelroutes in het Mensingebos bij Roden, maar ook bijvoorbeeld een historische padenroute in het Westerkwartier en verschillende mooie wandelroutes bij Norg.

Ook voor het komende jaar ontwikkelen we weer nieuwe routes. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens rond op www.wandelenrondroden.nl en schrijf je eventueel in voor onze nieuwsbrief.

Wij wensen iedereen een fijn wandeljaar, met volop mooi weer zodat er in onze prachtige regio weer volop genoten kan worden.

Geplaatst in: Wandel-/fietsroutes

Geef een reactie