Workshop Vogelsnacks maken op Slotplaats

Workshop vogelsnacks maken op de Slotplaats

Tijdens de voorjaarsvakantie op zondag 22 februari, is er een workshop vogelsnacks maken op de Slotplaats in Bakkeveen voor kinderen. Op deze dag leren we je alles over vogels en hoe je ze een handje kunt helpen om de winter door te komen. Veel vogels vertrekken naar het zuiden en veel andere dieren gaan in winterslaap. De vogels die hier blijven, moeten juist extra hun best doen om voedsel te vinden. 

Vogelsnacks
Help de vogels en maak de lekkerste vogelsnacks. We leren je hoe je zelf een pindaslingers maakt en een vetbolletje. Wist je dat de uil een braakbal op braakt nadat ie heeft gegeten? Uilen eten muizen en eten deze helemaal in een keer op. De botjes en vachtjes braken ze weer op, want die verteren niet. Dat heet een braakbal. Deze gaan we uitpluizen om te kijken van welke uil de braakbal was. Als je het goed hebt, kun je je braakbaldiploma halen!

Wie, waar en wanneer?
Voor wie: Jongens en meisjes (4-12 jaar), vriendjes, vriendinnetjes, ouders en grootouders.  De kosten bedragen €4,-/ €7,- voor deelnemende kinderen (leden-niet leden). Plaats, data en tijden: Foarwurkerwei 3, te Bakkeveen op Landgoed de Slotplaats bij het koetshuis. Aanmelden is niet nodig, kom gezellig aanwaaien. Je bent van harte welkom vanaf 11 uur en we stoppen om 14 uur.

 

 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Kim Pierik, Boswachter Natuurmonumenten van maandag tot en met vrijdag

[email protected]

Geplaatst in: Slotplaats

Geef een reactie