Veel Zonnebloemen bij de Stripe

Het is inmiddels een goede gewoonte geworden bij de Zonnebloem, afdeling Ureterp e.o., het jaarlijkse diner bij De Stripe in Wijnjewoude met gasten en vrijwilligers.

Dit jaar vond deze happening plaats op dinsdag 17 februari en kon de voorzitter 94 personen welkom heten. De meeste gasten kwamen uit Bakkeveen, Wijnjewoude, Frieschepalen en Ureterp en werden van huis opgehaald en weer thuis gebracht door de vrijwilligers.

Iedereen werd buiten welkom geheten door een aantal vrijwilligers, allen mannen, die de gasten begeleidden naar de ingang, waar de jassen werden aangenomen. Alle gasten en vrijwilligers konden een plekje zoeken in de ruim opgezette zaal, veelal werden bekenden opgezocht en kon het bijpraten beginnen. Ook de Lijte was vertegenwoordigd, voor deze gasten was speciaal een tafel gereserveerd vlakbij het buffet.

Zodra iedereen was gearriveerd en de voorzitter de zaal had toegesproken, kon de soep worden geserveerd, hetgeen gedaan werd door de medewerkers van De Stripe, zodat de vrijwilligers deze ronde konden blijven zitten. Ondertussen werd het buffet ingericht aan beide kanten van de zaal. Na de soep konden de vrijwilligers en de gasten, sommigen met behulp van een vrijwilliger, bij het buffet een keuze maken uit zowel koude, als warme gerechten. Dit was geen gemakkelijke opgave, aangezien er zoveel lekkers stond, zodat de borden al snel te vol waren. Gelukkig was bij de aanvang van het diner verteld, dat er meerdere keren opgeschept mocht worden en daar hebben velen gebruik van gemaakt.

Na dit voortreffelijke buffet was het nog niet gedaan met smikkelen en werd het dessert geserveerd, op alle tafels hetzelfde (ijs, pudding, slagroom, advocaat, teveel om op te noemen). Aan de stilte in de zaal was te merken dat iedereen zat te genieten.

Ondertussen werd door de huidige voorzitter, Marian Doorgeest, die na 12 jaar het bestuur verlaat, de beoogde nieuwe (en inmiddels gekozen) voorzitter voorgesteld, te weten de heer Albert de Vries uit Wijnjewoude, zij wenste hem heel veel succes en vooral plezier als voorzitter van deze mooie organisatie.

Na een dankwoord voor de mensen van De Stripe (de familie de Vries en hun medewerkers) en de vrijwilligers werd de avond afgesloten en wenste Marian alle aanwezigen wel thuis.

Namens de Zonnebloem, afdeling Ureterp e.o.

Een vrijwilliger.

Geplaatst in: Voorzieningen

Geef een reactie