Inloop/informatieavond Dúnsân

21 januari was de inloop/informatieavond over de inrichting van het project Dúnsân. Tussen 17.00 – 20.30 uur kon men bij recreatiecentrum Dúndelle informatie inwinnen over het nieuwe project.

Het huidige parkeerterrein aan de Mjûmster Wei is nodig aan vervanging toe; het gebied ligt er nu al jaren verwaarloost bij. Het trainingsveld van de voetbalvereniging wordt opgeheven, dat in de huidige situatie een obstakel vormt voor de entree naar Dúndelle. De voetbalvereniging krijgt op het bestaande hoofdveld een kunstgrasveld, welke ook als trainingsveld gebruikt kan worden. Voor wandelaars en fietsers sluit het gebied aan op paden naar de Bakkeveenster Duinen.

Ook de tennisbaan zal naar een andere locatie worden verhuisd, deze wordt nu verplaatst naar de bosrand, waar nu het tweede parkeerterrein is.

Midgetgolfbaan zal iets worden omgezet, zodat het voetpad wat vanaf de Stoukamp komt, uitkomt bij Dúndelle en Sam’s Pannenkoekerij. Bijna alle bomen om de huidige tennisbaan worden verwijderd, waardoor de bestaande horeca een verbeterde zichtlocatie krijgt.

Ondernemers.
Naast het project Dúnsân zijn er ook ondernemers die initiatief tonen om rond het gebied activiteiten te ontplooien.

Zo heeft SDM plannen in samenwerking met Dúndelle om een eigen sportzaal te bouwen. Dit op de plaats waar nu de huidige kleedruimte en pierenbadje van het zwembad is.

Survival Bakkeveen heeft interesse om een survivalbaan aan te leggen. De eigenaar van het huidige bosperceel waar de survival nu traint heeft het huis + grond te koop staan. Daardoor is het in de toekomst onzeker of dit weer verhuurd zal worden aan de survivalvereniging. Zo zijn er plannen om rond de uitkijktoren een survivalbaan aan te leggen.

Nieuw wandelpad?
Vanaf het parkeerterrein de Mjûmster Wei (waar de borden van bebouwde kom staan) kan men de weg oversteken en door de weilanden richting de volkstuinen wandelen en vanaf daar kan men verder wandelen door de bossen van Bakkeveen.

Op de avond kon men vragen stellen over het plan en daar werd dan ook gebruik van gemaakt. Zo werden er aanvullende ideeën naar voren gebracht om bepaalde zaken te veranderen. Wat opviel was dat men geen idee had hoe de ondergrondse infrastructuur ( water, gas, electra, kpn ) er bij ligt.

In april zal project Dúnsân van start gaan, dit zal in fasen worden uitgevoerd.

Fase 1: Gebied trainingsveld. Uitvoeringsperiode 4-5-2015 t/m 19-6-2015.
Fase 2A: Gebied kunstgras Voetbalveld. Uitvoeringsperiode 1-6-2015 t/m 21-8-2015.
Fase 2B: Tennisbaan verplaatsing. Uitvoeringsperiode 22-6-2015 t/m 9-8-2015.
Fase 3: Gebied Rondom en op vervallen tennisbaan. Uitvoeringsperiode 10-8-2015 t/m 18-9-2015.
Fase 4: Rest. Uitvoeringsperiode 21-9-2015 t/m 31-12-2015.
Fase 5: Weg Mjûmster Wei. Uitvoeringsperiode maart / april 2016.

Geplaatst in: Algemeen, Plaatselijk Belang, Project Dúnsan

1 reactie op “Inloop/informatieavond Dúnsân

  1. Nieuwsgierige zegt:

    Een maand achter op de planning, hoe kan dat Plaatselijk Belang?

Geef een reactie