Zonnebloemen naar Tuindorado

Zonnebloemen bij Tuindorado in Drachten

December, de maand van gezelligheid, mooie etalages en winkels. Tuindorado in Drachten begint al in oktober met het veranderen van een gewoon tuincentrum in een prachtige “Kersttuin”. De Zonnebloem, afdeling Ureterp e.o., maakt het jaarlijks voor gasten uit de doelgroep mogelijk om van deze kerstsfeer te kunnen genieten. Op donderdag 11 december werden 57 gasten en vrijwilligers welkom geheten bij de ingang van Tuindorado door een aantal vrijwilligers, die ter plekke de koffiebonnen overhandigden. Met deze bonnen kon iedereen naar wens zelf bepalen wanneer ze de koffie/thee met de bijbehorende apfelstrüdel wilden nuttigen.

Sommige gasten zijn voor de eerste keer mee geweest en kwamen ogen tekort om al het moois te bewonderen, dat overal staat opgesteld. Van rendieren tot ijsberen en zeehondjes, allemaal in beweging in een prachtige winterse omgeving. De Elfstedenroute in miniatuur en een groot decor met een treintje dat door een geweldig landschap rijdt met huisjes, bergen, stationnetjes, kermis en noem maar op.

Voor de gasten, die al meerdere keren zijn mee geweest, was het ook nu weer een feestje,

het was toch allemaal net wat anders dan voorgaande jaren, met nieuwe attributen en decors. Uiteraard bleven de winkelwagens ook dit jaar niet leeg, met zoveel moois om je heen, kan het niet anders dat er wel wat bij zit wat de moeite waard is om te kopen.

In de koffiecorner was het een gezellige drukte, even op adem komen en met de andere gasten en vrijwilligers een praatje maken en bekijken wat er zoal is gekocht.

Aan het eind van de ochtend richting de kassa, waar alles werd afgerekend en zo nodig ingepakt als kerstcadeautje. De rolstoelen, beschikbaar gesteld door het Hulp Middelen Centrum, werden ingeleverd bij de uitgang, nadat de gasten bij hun chauffeurs in de auto hadden plaats genomen.

Het was een geslaagde ochtend, mede dankzij de medewerking van Tuindorado, het HMC en de vrijwilligers. Een activiteit om erin te houden, wat is er mooier dan met elkaar te genieten van de kerstsfeer.

Namens de Zonnebloem, afdeling Ureterp e.o.

Marian Doorgeest

Geplaatst in: Verzorging

Geef een reactie