Vette Vogels: Dundelle

Natuurmonumenten organiseert jaarlijks een aantal Wilde Buitendagen. Op 4 januari staat de wintereditie bij Recreatiepark Dundelle te Bakkeveen op het programma. Tijdens dit evenement gaan kinderen met hun ouders/ grootouders de vogels een handje helpen.

Het evenement bevat verschillende activiteiten die te maken hebben met het helpen van vogels tijdens de koude wintermaanden. Denk hierbij aan het maken van een pindaslinger of een pindakaassnack maken.

Help vogels tijdens de Wilde Buiten Dagen!

In januari is er weer een Wilde Buiten Dag in Bakkeveen! Deze winter gaan we de vogels een handje helpen om de kou door te komen. Veel vogels zijn vertrokken naar het zuiden en sommige dieren houden een winterslaap. Die merken weinig van de kou. Maar de vogels die hier blijven, moeten juist extra hun best doen om voedsel te vinden. Als het buiten vriest en er een dik pak sneeuw ligt kunnen ze best wat extra’s gebruiken.

Vogelsnacks
Help de vogels en maak de lekkerste vogelsnacks. We leren je hoe je zelf een voederplankje en pindaslingers maakt en hoe je een dennenappel in een snackbar omtovert. Met de Menzis Vogelrace test je je snelheid en denk je dat je alles van vogels weet? Doe dan de vogelspeurtocht en test je vogelkennis!

Wie, waar en wanneer?
Voor wie: Jongens en meisjes (4-12 jaar), vriendjes, vriendinnetjes, ouders en grootouders.  De kosten bedragen 4,50-7,50 voor deelnemende kinderen (leden-niet leden, ouders en grootouders betalen de helft van de kinderprijs).

Plaats, data en tijden: Dit jaar organiseert Natuurmonumenten samen met recreatiecentrum Dundelle, (Mjûmster Wei 16, Bakkeveen) de wintereditie van de Wilde Buitendag. Je bent van harte welkom vanaf 11 uur en je kunt starten tot 15 uur. Kijk voor meer informatie op  www.natuurmonumenten.nl/kinderen/wilde-buiten-dagen

 

 

Geplaatst in: Dundelle, Natuurmonumenten

Geef een reactie