Ellen van Selm: nieuwe burgermeester Opsterland

Bron: De Woudklank.nl

BAKKEVEEN – Ellen van Selm is officieel in Opsterland. De nieuwe burgemeester werd vanmiddag om vier uur op de gemeentegrens ontvangen door de Opsterlandse wethouders en gemeentesecretaris. Vanavond wordt ze geïnstalleerd.

Vanavond wordt Ellen van Selm geïnstalleerd tot burgemeester van de gemeente Opsterland. Vanmiddag om vier uur is zij officieel begroet toen zij het grondgebied van Opsterland betrad. Dat gebeurde op de gemeentegrens bij Allardsoog, het punt waar ook de drie provincies Fryslân, Groningen en Drenthe samenkomen.

Het begroetingscomité voor de nieuwe burgemeester en haar gezin werd gevormd door loco-burgemeester Piet van Dijk, waarnemend voorzitter van de raad Roel Vogelzang, de wethouders Wietze Kooistra en Rob Jonkman, griffier Ieke Zwart en gemeentesecretaris Koen van Veen. Zij kwamen in een historische bus naar Allardsoog. Na de begroeting stapte ook het gezin van Van Selm in de bus, voor een rondrit door de gemeente.

Vanavond om half acht begint een bijzondere raadsvergadering in het gemeentehuis in Beetsterzwaag. De vergadering wordt geopend door Roel Vogelzang, waarnemend voorzitter van de raad, waarna raadsgriffier Ieke Zwart het Koninklijk Besluit over de benoeming zal voorlezen.

Vervolgens wordt Ellen van Selm beëdigd door John Jorritsma, Commissaris van de Koning van de provincie Fryslân. Wethouder Piet van Dijk zal daarna de nieuwe burgemeester haar ambtsketen omhangen. Uit handen van Roel Vogelzang krijgt Van Selm na een muzikaal intermezzo de voorzittershamer. De nieuwe burgemeester zal na haar eerste toespraak in de raad de vergadering sluiten.

Van half negen tot tien uur is er in het gemeentehuis een receptie.

foto’s: klik hier (De Woudklank)

Geplaatst in: 2014-gebeurtenissen

Geef een reactie