Vlooienmarkt 1 november 2014

De eerste zaterdag van november 2014. Wat een mooie dag om een vlooienmarkt te organiseren. Het was in meerdere opzichten nog een spannende dag want van deze dag hing alles af. Hoe gaat het weer zich houden na een jaar met alleen maar mooie eerste zaterdagen van de maand. Zou het record jaar 2013 nog verbroken worden?

Nou je kunt wel zeggen geslaagd met vlag en wimpel.

2014 is totaal gezien een nieuw TOPJAAR geworden. Alleen maar mooi weer, ook vandaag bijna de twintig graden gehaald, gemeten in de zon want in de schaduw bleef het toch nog vrij kil.En ook nog eens een record aan standhouders en bezoekers, voor november en over het gehele jaar bekeken. Het bezoekers aantal berekenen we naar het aantal betaald parkerende auto’s. Je zou dus voorzichtig kunnen concluderen dat er steeds meer mensen op het daarvoor bedoelde parkeerterrein parkeren.

De politie is dit jaar 2 keer langs geweest en heeft toen flink geschreven. Helaas heeft het ook moeten gebeuren dat er dit jaar 2 maal een ambulance langs geweest is. Gelukkig, naar later bleek, viel het letsel mee. We hebben de “patiënten” bij latere markten weer kunnen begroeten, het ging naar omstandigheden goed.

Traditiegetrouw werden de standhouders vandaag getrakteerd op een kop snert van Catering Beijk. Er was in eerste instantie 120 liter besteld maar door de grote toeloop van standhouders tot 07.00 uur is er rond  07:30 uur toch maar 30 liter bij besteld. Was maar goed ook want uiteindelijk bleef er net genoeg over voor de vrijwilligers.

Normaal in november gaan standhouders tegen 12 uur al weer naar huis. Nu was dat een uur later. Pas na 14 uur vertrokken de laatsten. Mooi te zien op het time-laps filmpje, een filmpje gemaakt van 12.05 uur tot 14.46 uur teruggebracht naar 42 seconden, dat Martijn gemaakt heeft. Hieronder te zien:

 

Daarmee is voor de vlooienmarkt het jaar 2014 ten einde.

Een leuke en niet onbelangrijke bijkomstigheid van dit recordjaar is dat  op de Bakkeveenster Avond van 8 november er 11 ingediende aanvragen, voor een “subsidie” door de verschillende verenigingen uit Bakkeveen, gehonoreerd gaan worden.

Komt dat zien !

 

Geplaatst in: Vlooienmarkten

1 reactie op “Vlooienmarkt 1 november 2014

  1. hennie tiesema hoekstra zegt:

    ziet er weer gezellig uit..helaas zelf niet geweest, volgend jaar maar weer.

Geef een reactie