Dunsan gaat door !

Van Omropfryslan.nl en opsterland.nl
 klik op onderstaande link voor het interview met wethouder Piet van Dijk op de site van Omrop Fryslan.


Bakkeveen krijgt Toeristisch Overstappunt en modern evenementerrein

Als de gemeenteraad van Opsterland ermee instemt, krijgt de recreatieve functie van Bakkeveen een enorme impuls. In 2015 wordt het gebied rondom het zwembad en sportvelden, het zogenaamde Dúnsângebied, dan opnieuw ingericht en ontstaat er een aantrekkelijke entree voor dagrecreanten en natuurliefhebbers. Wethouder Piet van Dijk: “ Er wordt een Toeristisch Overstappunt aangelegd van waaruit fiets-, ruiter-, rolstoel-, en diverse wandelroutes beginnen. Informatiepanelen maken bezoekers wegwijs in het gebied en geven overzicht over de routes. Het parkeerterrein en openbaar groen wordt opnieuw ingericht, er komt nieuwe verlichting, oplaadpunten voor elektrische fietsen en auto’s en er worden zitbankjes en afvalbakken geplaatst. Bovendien worden er riolering en stroomvoorzieningen aangebracht zodat er betere mogelijkheden voor evenementen ontstaan”.

Door het uitvoeren van de plannen liften de bestaande voorzieningen ook mee op de nieuwe en aantrekkelijke uitstraling van het gebied. Het gaat dan bijvoorbeeld om het pannenkoekenhuis met doolhof, de uitkijktoren, het zwembad, het dorpshuis met zalencentrum, de tennis- en voetbalvereniging, en de twee basisscholen.

Dorp erg enthousiast over de plannen

De plannen voor het Dúnsângebied zijn gezamenlijk door verenigingen in het dorp, de organisatoren van evenementen, plaatselijk belang en gemeente ontwikkeld. Er is groot enthousiasme in het dorp voor de uitvoering van het plan.

 

Provincie en gemeente betalen samen de kosten

De kosten voor het uitvoeren van de plannen bedragen € 1,72 miljoen. De provincie Fryslân en gemeente Opsterland nemen ieder de helft voor hun rekening. De provincie heeft zijn bijdrage al toegezegd. De gemeenteraad van Opsterland neemt op 27 oktober 2014 een besluit over de bijdrage.

Klik hier voor het plan.

Geplaatst in: Project Dúnsan

Geef een reactie