Schoonmaakbeurt Borden en Bakens

Vandaag  werd er in Bakkeveen door de gemeente gesopt en gepoetst……..
Een medewerker van de afdeling Bebakening was aan de Mjûmsterwei bezig met het reinigen van gemeentelijke borden en bakens . In de hele gemeente gebeurt dit, binnen de bebouwde kom van een dorp of plaats,  minimaal 1 x per jaar. Buiten de bebouwde kom  is het een zaak van de provincie.

In  een toeristisch dorp als Bakkeveen met z’n vele bomen, die meer vuil op de borden afgeven, is een schoonmaakbeurt wel vaker nodig. Of die extra beurten in de toekomst nog steeds kunnen plaatsvinden is echter de vraag,  want ook op de afdeling Bebakening werken de bezuinigingen door.
Verder merkt  men dat de knalschade aan borden en bakens steeds meer toeneemt. Momenteel is de situatie zo dat de meeste borden wel  in meer of mindere mate door vuurwerk beschadigd zijn. De vervanging van sterk beschadigde borden kost  de gemeente allemaal extra geld en wellicht is er ook hiervoor in de nabije toekomst geen geld meer beschikbaar en moeten de  kapotte borden gewoon blijven staan.

Geplaatst in: 2014-gebeurtenissen

Geef een reactie