Inbraak speellokatie Operatie Grensland

Afgelopen nacht ingebroken op de speellocatie van Operatie Grensland

Centraal op het speelveld van de voorstelling staat, of eigenlijk stond, de historisch grenspaal 14. Onbekenden hebben afgelopen nacht deze 290 jaar oude grenspaal uitgegraven en meegenomen. De omgeving is doorzocht maar de historische grenspaal is nog niet teruggevonden.

Operatie Grensland vindt plaats bij grenspaal 14, op de provinciegrens van Grgp14oningen-Friesland, te Frieschepalen/Marum. Bij deze voorstelling zit publiek in Friesland en de spelers staan in Groningen.  Hier is ooit, 290 jaar geleden, na veel geknok en gesteggel het verdrag over de grens getekend. Op deze plek is onlangs ook een gedeelte van een schans herbouwd, als monument voor de Friese verdedigingslinie op Groninger grond.

De makers van de locatievoorstelling, BUOG en Peerd, waren met stomheid geslagen toen zij vanochtend op het terrein aankwamen. Kees Botman van BUOG heeft gelijk contact gezocht met de voorzitter van Plaatselijk Belang Johannes Dijkstra.
Lastige vraag is van wie de grenspaal eigenlijk is.  Voorzitter Johannes Dijkstra zal samen met Kees Botman aangifte doen.
De makers hebben geen idee wie dit heeft gedaan en hebben veel last van het extra werk dat dit met zich meebrengt. ‘De focus moet nu op de voorstelling liggen en niet met het zoeken naar een historische grenspaal’, aldus Pieter Stellingwerf regisseur van de voorstelling.

De makers hebben besloten onmiddellijk bewaking in te zetten. Bij deze roepen zij mensen op om te komen helpen met het ’s nachts bewaken van het terrein.

Wie hier bij wil helpen kan contact opnemen met de organisatie van BUOG met Ruth ter Voort via [email protected]

Klik hier voor meer info en kaarten.

 

Geplaatst in: Evenementen

4 reacties op “Inbraak speellokatie Operatie Grensland

  1. yvonne zegt:

    Oudejaarstunt misschien?

  2. Johan zegt:

    haha, leuk grapje hoor.. lokkertje ?

  3. Fryske Geart zegt:

    Geen grap: op facebook komt een bericht naar boven dat “1 provincie maken van Friesland en Groningen” (citaat koning Willem van Oranje) dus allemaal op naar Fryske Peallen foar de foarstelling Grinslân

Geef een reactie