Impressie Vlooienmarkt 6 september

De 10e vlooienmarkt van het jaar 2014 is weer achter de rug.
Er zijn nog 2 te gaan: zaterdag 4 oktober en 1 november.

Naarmate de zaterdag dichterbij kwam werden de weersvooruitzichten voor de zaterdag toch wat onzekerder. Uiteindelijk blijft het (zo goed als) droog. Wel hoge temperaturen van 16 graden als minimum in de nacht en dik 20 graden in de middag. Zoals verwacht was er de hele zaterdag veel bewolking en bleef het nevelig. Geen dus wind dus. Het was de temperatuur die het aangenaam maakte, omdat de zon, op een paar spaarzame pogingen na, verstek liet gaan.

De standhouders hadden waarschijnlijk al eerder in de week besloten om al dan niet te komen. Dat het weer deze dag wat tegenviel, maakte hen blijkbaar niet uit. Er kwamen er heel veel: 593. Voor een september markt een stevig record. Er is een groep standhouders (ruim 50) die voor 4:30 uur aanwezig was. Dan wordt het lang wachten op bezoekers, want het is al september en wordt het pas goed licht tegen 7 uur.

Het plaatsen van de 593 standhouders ging op de terreinen zelf vlot. Maar blijkbaar was de aanvoer uit met name richting A7 / Drachten groter dan de verwerkingscapaciteit in Bakkeveen. Sommigen spraken van een file van een half uur of zelfs nog langer… Mensen die de  weg weten hadden geen last van de files … Tussen 6 en 8 uur was er een constante stroom standhouders die de terreinen opreden. (Heeft iemand een foto gemaakt van de file langs de vaart ?).

Zoals gezegd: bezoekers komen wel wat later in dit jaargetijde. Onze parkeerterreinen P1 en P2 waren pas iets na 8:30 uur vol. Op terrein P3 was weinig ruimte meer om te parkeren, omdat het door 10 rijen standhouders was bezet. Maar samen met P4 is er meer dan voldoende ruimte geweest. En natuurlijk komen er dan ook op P1 en P2 weer lege plekken door het vertrek van de vroege bezoekers.

Het was wat minder druk met bezoekers dan op beide augustusmarkten, maar het echte camping- en vakantieseizoen is weer ten einde en de zon kwam ook niet echt door, waardoor het van achter de geraniums buiten wat minder aantrekkelijk leek. Desondanks ook voor september een parkeerrecord op de parkeerweilanden.

Standhouders hadden geen haast met opruimen. Pas tegen 14:30 uur waren de meesten weg ….  Maar wat wil je: warm weer, wat vochtig. Pas tegen 15 uur kwam er een buitje …

Je merkt het zo meteen aan de foto’s: onze vaste fotograaf is met vakantie (late vakantieganger dus). Daarom deze keer wat algemene overzichtsfoto’s, die tussen de bedrijven door zijn gemaakt. Sommige ondertitels mag je zelf verzinnen. Het was inderdaad wat nevelig, dat lag niet aan het fototoestel….

Geplaatst in: vlooienmarkt_2014

Geef een reactie