Operatie Grensland

Vanaf dinsdag 2 september zijn BUOG (bedenkers en uitvoerders van ongewone  gebeurtenissen) en Stichting Peerd neergestreken in Frieschepalen/Marum voor de eerste voorbereidingen voor de locatievoorstelling Operatie Grensland.

De voorstelling is een initiatief van schrijfster Els Buseman. Naar aanleiding van de plannen van minister Plasterk om de provincies samen te voegen tot zeven superprovincies, laaien emoties in de verschillende provincies hoog op. Maar in hoeverre zijn die sentimenten over de eigen identiteit en vooroordelen over elkaar nog van deze tijd?

Operatie Grensland vindt plaats bij grenspaal 14, op de provinciegrens van Groningen-Friesland, te Frieschepalen/Marum. Daar is ooit, 290 jaar geleden, na veel geknok en gesteggel het verdrag over de grens getekend. Op deze plek is onlangs ook een gedeelte van een schans herbouwd, als monument voor de Friese verdedigingslinie…. op Groninger grond.

Tijdens de voorstelling zit het publiek in de provincie Friesland in Frieschepalen en de voorstelling wordt gespeeld in provincie Groningen in Marum.

BUOG en Peerd hebben ook de Burgemeesters en Wethouders van Frieschepalen en Marum van harte uitgenodigd om de speelplek te benutten voor het houden van een raadsvergadering. Mooi moment om een onderwerp op de agenda te zetten dat beide gemeente aangaat?

Ook zijn de kerken in de beiden gemeente aangeschreven met de zelfde uitnodiging de speelplek te benutten voor een bijeenkomt. En ze zeiden ja!

Als meer mensen, verenigingen, politieke partijen, artiesten, etc deze bijzondere grensplek willen gebruiken als podium dan kunnen zij contact opnemen met  Ruth ter Voort via: [email protected]

klik hier voor meer info en kaarten

Geplaatst in: Evenementen

Geef een reactie