Slang in de duinen

Vrijdagochtend 29 augustus is deze slang gefotografeerd in de omgeving van de zandvlakte.

De inzendster wil graag weten wat voor slang dit is.

Geplaatst in: Opmerkelijk

7 reacties op “Slang in de duinen

 1. Hans Wiebenga - Itens zegt:

  Dit moet wel een adder zijn, pas op want een adder heeft giftanden.

 2. LP zegt:

  Deze adder zit er al jaren. Het gif is niet fataal voor mensen, wel even langs de dokter gaan na een beet. De adder ligt meestal te zonnen in het warme zand en schiet weg bij benadering. Let er wel op, honden vinden het interessant en willen eraan ruiken. Ga wel gelijk naar de dichtstbijzijnde dierenarts.

 3. Grietje van veen-Postma zegt:

  Dit moet wel een adder zijn onze ouders waarschuwden ons vroeger al voor adders in de heide.Ik kom van oorsprong uit Bakkeveen.Wij mochten als kinderen beslist niet bij zonnig weer door de heide lopen.Want dan kon je adders tegen komen.Ik weet ook nog dat wij als kinderen met mijn Pake en Beppe te wandelen waren in de duinen.Dat er ook een hele grote adder over het pad ging.

 4. jawutte zegt:

  Adder zo te zien heeft ie net gegeten
  Als je als gezond volwassen mens gebeten word
  Word je hoog uit grieperig
  Als een klein kind gebeten word
  Get your ass to the hospital

 5. Jan zegt:

  Vandaag nabij de zandvlakte een adder gezien die lag te zonnen. Lag op het zandpad. Verdween rustig de heide weer in toen hij ons ontdekte. Lengte ongeveer 60cm.

 6. Donny zegt:

  Dat is een Adder, kun je aan het zigzag patroon zien op de rug, heeft wel genoeg gif maar zal zijn gifopslag bewaren voor een prooi (eten). Mocht je er opstaan en hij bijt uit reflex kun je duizelig worden en flauwvallen dan wel ff naar ziekenhuis, zover ik weet zijn er 2 mensen overleden aan een adderbeet in Nederland.

Geef een reactie