Operatie Grensland: theatervoorstelling

In september 2014 wordt bij grenspaal 14, op de Fries-Groningse grens, historie geschreven. Mis het niet!

In een enerverende theatervoorstelling, waarin het Friese theatergezelschap BUOG samen met het Groningse Peerd, onder zware druk van Den Haag een voorbeeld van innige samenwerking moet neerzetten, een pilot die moet leiden tot een fusie van de twee
provinciën, loopt alles geheel uit de hand.

Een gevecht tegen Bommen Berend dat zal worden nagespeeld mondt uit in het aloude
modder gooien tussen de beide theatergroepen want de ene wil een frisse voorstelling met motorsoldaten en laserguns, en de andere een historische veldslag met buskruit en kanonnen. De grenzen worden ver overschreden. Alle oude grappen en vooroordelen komen weer boven.

De dienstdoende afgezant uit Den Haag, die zowel Fries als Gronings bloed blijkt te hebben
kiest, ondanks zware politieke druk, voor beide zowel de friezen als de groningers, waarna de voorstelling verandert in een echte veldslag. Als de afgezant na deze blamage voor het Haagse tribunaal komt moet hij zijn verhaal vertellen en komen alle beelden en emoties tussen de Friezen en de Groningers in alle hallucinerende heftigheid terug.
Locatie: Grenspaal 14 (Frieschepalen, vlak voor de brug over de vaart richting De Skieding/A7)
Data:

  • Donderdag 18 september
  • Vrijdag 19 september
  • Zaterdag 20 september
  • Donderdag 25 september
  • Vrijdag 26 september
  • Zaterdag 27 september 2014

Aanvang: 20:15 uur (tot 22:30 uur).

Facebook/buog
Facebook/peerdregiotheater

Voor kaarten: www.buog.nl

Geplaatst in: Evenementen

Geef een reactie