Nog 2 maanden: grensspektakel (nu met flyer)

De Friezen tegen de Groningers 🙂  kom naar Operatie Grensland !

In september gaat er wat moois gebeuren in jullie eigen regio. We gaan geschiedenis schrijven op de grens van Friesland en Groningen. Mis het niet! Daar waar nu de oude schans in Frieschepalen deels is herbouwd gaat een prachtige locatievoorstelling zich afspelen. Jullie krijgen als betrokkene uit de regio 5 euro korting! Vul de kortingscode buog2014 in en de korting wordt direct verrekend: buog.nl/project/operatie-grensland

Over de voorstelling
September 2014 wordt bij grenspaal 14, op de oude Fries-Groningse grens, opnieuw historie geschreven.
In een enerverende theatervoorstelling, waarin het Friese theatergezelschap BUOG samen met het Groningse Peerd, onder zware druk van Den Haag een voorbeeld van innige samenwerking moet neerzetten, een pilot die moet leiden tot een fusie van de twee provinciën, loopt alles geheel uit de hand.

Een gevecht tegen Bommen Berend dat zal worden nagespeeld mondt uit in het aloude modder gooien tussen de beide theatergroepen want de ene wil een frisse voorstelling met motorsoldaten en laserguns, en de andere een historische veldslag met buskruit en kanonnen. De grenzen worden ver overschreden. Alle oude grappen en vooroordelen komen weer boven.

De dienstdoende afgezant uit Den Haag, die zowel Fries als Gronings bloed blijkt te hebben kiest, ondanks zware politieke druk, voor beide zowel de friezen als de groningers, waarna de voorstelling verandert in een echte veldslag.
Als de afgezant na deze blamage voor het Haagse tribunaal komt moet hij zijn verhaal vertellen en komen alle beelden en emoties tussen de Friezen en de Groningers in alle hallucinerende heftigheid terug.

P.S. Weten jullie nog een goeie grap over Friezen en Groningers? We horen ze graag! Filmpjes, tekeningetjes, teksten, foto’s alles is goed. Mail naar: [email protected]

Kom het resultaat vooral ook bewonderen. Op 18 september gaat Operatie Grensland in première op de grens van Friesland en Groningen.

Tot bij de voorstelling!
www.buog.nl

 

Geplaatst in: Evenementen

Geef een reactie