Impressie duindienst

Voorganger van de duindienst in Bakkeveen op 20 juli was Kees Postma uit Bergum.

De muzikale ondersteuning werd verzorgd door praisegroep Joy uit Ureterp, onder leiding van Durk Hoekstra.

Ondanks de warmte waren er circa 70 bezoekers die onthaald werden met koffie en muziek.

Het thema van de dienst was: Verlangen naar God.

De volgende dienst is op zondag 27 juli om 14.00 uur.

Geplaatst in: Kerken

5 reacties op “Impressie duindienst

 1. gjt zegt:

  Kan iemand begrijpen dat de “samenwerkende” gemeenten van It Keningsfjild tegelijktijdig een 2e dienst organiseert in Siegerswoude???

 2. Hans Wiebenga zegt:

  Zondag 20 juni de eerste duindienst van deze zomer, stond in een bijzonder teken vind ik. Drie dagen eerder dat vreselijke vliegtuig ongeluk waarbij alle mensen zijn omgekomen. Het is niet te bevatten, zoveel mensen en honderden nabestaanden die in één klap zoveel gezinsleden verliezen. Dat God iedereen zijn troost schenkt in deze droevige periode.
  De pelgrims preek heeft mij wel geraakt, wellicht zijn wij allemaal als zoekende pelgrim
  onderweg en hopelijk vinden wij allemaal wat wij zoeken.
  Met vriendelijke groet,
  Hans Wiebenga
  Itens
  31-07-2014

 3. Hans Wiebenga zegt:

  De duindienst van zondag 27 juli was wederom een zonovergoten dag midden in de natuur. Het thema “God op vakantie” ja wat moet je daarop antwoorden, ik denk dat God helemaal niet op vakantie is, Hij weet waar iedereen is en wij weten dat Hij er altijd is.
  Je kunt dan ook rustig met hem in gebed gaan en je blijheid en je problemen aan Hem voorleggen.
  De Bijbellezing van Achab en Baäl (Kon.1) I gaf duidelijk aan wie de ware God is.
  Wat mij opvalt zijn de liederen die gezongen worden, niet alleen van het Liedboek maar ook de Evangelische Liedbundel. Als je jarenlang alleen het Liedboek gewend bent, valt het wel op dat de teksten van de ELB veel vrolijker zijn, de combinatie van beide liedboeken zingt wel gemakkelijker.
  Hartelijk dank voor deze dienst.
  Met vriendelijke groet,
  Hans Wiebenga – Itens
  1 augustus 2014

 4. H.Wiebenga zegt:

  Op deze mooie zomer ochtend waren veel mensen aanwezig voor de 3e Duindienst.
  Op het moment dat de dienst zal beginnen, bleek dat de muziek nog niet aanwezig was, uiteindelijk heeft die verstek laten gaan.
  Dat was geen probleem want predikant Van Halsema loste dit op door de melodie van een lied een aantal keren voor te “neuriën”. De preek uit Exodus en Johannes was heel mooi in elkaar overlopend en zeer duidelijk, daar heb je wat aan!
  Zulke preken mogen wel wat vaker gebracht worden. En toen kwam het onbekende lied er aan. De predikant neuriede een keer en misschien wel twee keer, dat konden wij niet meer horen omdat mensen op dat moment de woorden van het lied zongen. Mooie improvisatie van de aanwezigen.
  Hartelijk dank.
  Met vriendelijke groet,
  Hans Wiebenga
  3 augustus 2014

  • Froukje zegt:

   zondagmiddag, 3 augustus, tussen één en twee uur, belde een jongeman bij ons aan om te vragen of wij wisten of er een duindienst was, want hij moest de muziek daarbij verzorgen, zei hij. Hij had al gezocht, maar niemand kunnen vinden. Hij is dus wel geweest, maar op de verkeerde tijd..
   fam. Oswald , Alde Drintse Wei 13 .

Geef een reactie