Vlooienmarkt 17 mei (extra markt)

Jacob (onze vaste fotograaf) beloofde vorige keer het thema “oranje” te zullen belichten. Het liep anders. Letterlijk. De vaste fotograaf was niet zo vast en liep zaterdag en zondag elk 42 km. De Friese Waterlinie route. Klasse !

Daarom foto’s van een bezoeker en 2 “vaste vrijwilligers” (Gerhard van der Beek, Wolter Nieuwland en Jan van Dalen). Deze keer moet je het daar mee doen.  Een bijzondere kijk op de extra markt van zaterdag 17 mei.

Het zou prachtig  weer worden. 20 graden werd het uiteindelijk in de stralende zon en weinig wind. De standhouders in de schaduw hebben wel tot 11 uur moeten wachten voordat de jas uit kon. Anderen waren blij dat de zon achter de bomen verdween en anderen waren blij dat de bezoekers wat vroeger naar huis gingen dan anders en konden in de warmte inpakken en ….. wegwezen. Hoewel wegwezen: er ontstond nogal wat filevorming richting dorp Bakkeveen door de lange slierten oldtimers van het “Friese Oldtimer evenement“. In het centrum moest men stempelen en een versnapering halen. Daarom is een aantal standhouders en bezoekers geadviseerd even een klein stukje om te rijden om de file te vermijden.

Er zijn 463 standhouders geweest (dat is een record voor een mid-mei markt). Het aantal bezoekers was in verhouding wat minder dan 2 weken geleden en men ging, zoals hierboven al staat, vrij vroeg naar huis: al rond 12:30 uur de spits, terwijl dat 2 weken geleden bijna een uur later was.

Hoe begon de markt….

Dan onder een blauwe lucht is er voor de vrijwilligers weinig tijd meer voor foto’s: innen van het standgeld en parkeerders begeleiden.

Volgende markt is 7 juni en dan zal Jacob, onze vaste reporter, er wel weer zijn. Het thema “oranje” kan dan nog….

Geplaatst in: vlooienmarkt_2014

1 reactie op “Vlooienmarkt 17 mei (extra markt)

  1. jacob zegt:

    De Waterlinie is weer gecontroleerd en we kunnen weer met een gerust hart de volgende marketen aangaan. Mooie reportage van de vervanger

Geef een reactie