Vlooienmarkt 03 mei 2014

Na de recordmarkt van vorige maand weten we eigenlijk niet meer waar het naar toe gaat.

De weersverwachting was positief: even een nachtvorstje maar dan weer lekker voorjaarsweer. De verwachtingen kwamen uit: ijs op het dak van de auto en een lekker zonnetje in de loop van de ochtend. Toch zijn er van de 618 (!!) standhouders geweest die in de schaduw terecht kwamen en de winterjas wel aan konden(moesten) houden. 618 is net geen nieuw record, dat staat op 638. van deze 618 waren de eerste 50 al om 04.00 uur op het terrein aanwezig. Gelukkig was de organisatie tot het besluit gekomen om deze dag maar eens om 04.00 uur te beginnen, alles kon dus in goede banen geleid worden. Om 06.00 uur was het basis terrein (verharde deel en de gymzaal) al vol en werd uitgeweken naar P1 (het veld aan de overkant van de weg). met een half uur was het daar ook vol en werd er verder gebouwd op het trainingsveld. Dat konden we nu ook gebruiken. Maar de stroom bleef doorgaan en dus werd P3 geopend om daar de laatste standhouders (toch nog 7 rijen) te plaatsen. 08.00 uur had iedereen een plekje gevonden en konden de kopers maar komen.

Was er dan geen record te melden……jazeker wel……het record aantal betalende parkeerders stond op 1316 en is deze markt verbroken en met een paar honderd overschreden. En dan nog te bedenken dat ook alle andere “vrije” plekjes in het dorp door bezoekers waren bezet. Ook het aantal vrijwilligers die het geheel in goede banen heeft geleid mag zich een nieuw record toeschrijven: 13 personen.

In totaliteit is 03 mei 2014 tot nu toe de grootste markt ooit!

 

Ook de fotograaf heeft veel mee moeten helpen met het parkeren en heeft eigenlijk geen tijd gehad om foto’s te maken, toch is er nog een reportage uit gekomen.

Wil je reageren op dit bericht dan kan dat op twee manieren:

1. door na de foto’s een bericht in te tikken, dit komt dan op de site te staan en is voor iedereen te lezen.

2. op “Jacob & Dieuwkje” (staat net onder de titel 03 mei) te klikken. De maker van dit bericht krijgt dan als enige de opmerking te lezen.

 

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2014

7 reacties op “Vlooienmarkt 03 mei 2014

 1. henk zegt:

  het was mooi vlooienmarkt
  tot 17mei ??

 2. Jess zegt:

  Zelf amper de tijd gehad even rond te neuzen; nou, dat wil wel wat zeggen over de drukte!!

 3. Rob zegt:

  Weer mooie foto’s van de leukste markt van Nederland

 4. Roel Sluiter zegt:

  2 Verzoeken voor de volgende keer:
  – Graag wel het gras maaien vantevoren, want ik had kletsnatte voeten en dat loopt niet lekker op een markt, het gras was 40 cm hoog, waar ik stond het water zat in de knieholten, broek kletsnat, niet fijn!!
  – Het was behoorlijk druk bij het wegrijden, opstopping, Kan er een extra uitrijmogelijkheid komen? Kan makkelijk,er zijn zag ik drie inrijmogelijkheden. Als je daar iemand neerzet om de euro parkeergeld in ontvangst te nemen dan gaat het sneller. Ik zag nu een aantal auto’s vertrekken zonder te betalen, die duurde het kennelijk te lang..of de euro betalen meteen bij het inrijden van het Parkeerterrein en niet bij het verlaten?
  Vrder: hele leuke markt, zo druk, dat het eigenlijk te kort duurde,..heel tevreden verder, maar de 2 bovenstaande verzoeken zijn oprecht en zeer gemeend..

  • JanvD zegt:

   Beste Roel,
   Circa 90% van de terreinen P1 t/m P4 was gemaaid. Gewoon kort gras. Alleen op parkeerterrein “P4” was een strook gras blijven staan, omdat we niet de verwachting hadden dat dit nodig was èn het was lastig om alle gras op tijd afgevoerd te krijgen (vanwege het natte weer). Vandaar dat een strook van P4 niet was gemaaid. Het was volgens ons ca 10 meter lopen naar een platgereden grasspoor en dan ben je vlakbij de markt. Hopelijk is volgende keer alles voor 1005 gemaaid. Hangt ook van het weer af, maar we doen ons best.
   Wat betreft de uitrij mogelijkheden: Voor de terreinen P3 en P4 gebruiken we normaal gesproken 1 gezamenlijke inrit en 1 gezamenlijk uitrit. Vanwege de enorme drukte (bezoekers bleven tot einde van de markt) hebben we de inrit van P4 ook als uitrit gebruikt, maar toen was je mogelijk al vertrokken. Dus 3 uitritten, zoals je ook wenst. Dit zou niet geholpen hebben, omdat richting het dorp van Bakkeven een file ontstond. Daarom hebben we bezoekers van P4 verzocht richting Allardsoog/Siegerswoude te rijden om de file te mijden. Deze automobilisten hebben veel tijdwinst geboekt met maar een 3 kilometer omrijden. Dit was voor ons ook een nieuwe ervaring.

   Betalen bij binnenkomst levert veel vertraging op. Bij vertrek heeft men de 1 euromunt al bij de hand en een eventuele file op straat van binnenkomend verkeer wordt daarmee zoveel mogelijk voorkomen. Volgens ons heeft er 1 automobilist niet betaald…..

   • g. wass zegt:

    Over dat niet betalen bij de uitgang: kan het zijn dat dit standhouders betreft die op het weiland gestaan hebben? Ik neem aan dat zij niet voor parkeren hoeven te betalen.

 5. Roel Sluiter zegt:

  Het was schitterend gemaaid! Dankjulliewel allemaal , lekkere droge voeten..was weer supergezellig!! Prettige zomer !!

Geef een reactie